Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'bilo je 10 puta boljih'

Pele kritizirao Neymara i Messija, a za sebe tvrdi: 'Bio bih još i bolji'

Pele vjeruje da bi u današnje doba bio nezaustavljiv, te ima kritiku za Neymara i Messija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena Pele vjeruje da bi i dan danas bio najbolji igrač svijeta.

"Pele bi i danas bio najbolji igrač. Fizička priprema i briga o nogometašima je danas na nevjerojatnoj razini i to bi me učinilo još i boljim nego što sam bio. Talent je dar od Boga, ali uz još bolju pripremu bio bih nezaustavljiv", rekao je 75-godišnji Pele u intervjuu za magazin Placar.

Njegov sunarodnjak Neymar ove sezone 'žari i pali' nogometnim travnjacima i mnogi ga smatraju jednim od najboljih nogometaša današnjice, te budućim brojem 1 na svijetu. Pele pak smatra da je Neymar tek 'dobar igrač'.

"Neymar je dobar. Ali koliko je pogodaka postigao glavom? Je li on veliki igrač? Jest, ali Vasconcelos (bivši Peleov suigrač) je bio 10 puta bolji od Neymara. Bez ikakve sumnje", tvrdi Pele, te nastavlja.

"Neymar je napadač koji samo igra prema naprijed. Ne pomaže u vezi ni obrani i ne kreira (11 asistencija u 19 nastupa). Teško ga je usporediti s najboljima svih vremena pored ova dva nedostatka", smatra Pele.

Legendarni Brazilac tvrdi da je Lionel Messi najbolji igrač današnjice, ali i za njega ima poruku.

"Uvijek sam govorio da je Messi najbolji nogometaš u posljednjih 10 godina i jedan od najboljih svih vremena. Međutim nije pravi u glavi i previše koristi lijevu nogu. Bolji je od Cristiana Ronalda s kojim ga najviše uspoređuju. Messi je u prednosti jer ga se s nikim u današnje doba ne može uspoređivati. Ja sam se borio s Franzom Beckenbauerom, Socratesom, Dirceuom Lopesom...", zaključio je 'kralj' nogometa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider