Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Modrić odmara

Casillas na klupi, debi Navasa, Katalonija grmi: Opet se pomaže Realu!

Neki katalonski mediji „vrište“ kako je utakmica u La Coruni a sada i ova protiv Elchea nagovještaj kako će „centrala iz Madrida“ na sve moguće načine pokušati doći do naslova prvaka.

Nijedan nogometaš u trenutačnoj momčadi Elchea nikada u karijere nije okusio slast pobjede nad Real Madridom na Santiago Bernabeuu, štoviše, većina igrača Elchea prvi put će u karijeri istrčati na travnjak slavnog stadiona, među njima i hrvatski reprezentativac Mario Pašalić koji je ovoga ljeta došao u klub iz španjolske Autonomne pokrajine Valencije, provincija Alicante, na posudbu iz Chelseaja. Pašalić će krenuti s klupe, ali vjerojatno će ući tijekom utakmice.

Domingo Cisma bio je član Atletico Madrida kada su „rojiblancosi“ u finalu Kupa kralja prije dvije sezone srušili Real na Bernabeuu, ali nije proveo ni sekunde na travnjaku. Jedni koji u ekspediciji Elchea zna kako je to pobijediti Real na njegovu mitskom stadionu, a da je na neki način sudjelovao u pobjedi, jest trener Fran Escriba koji je tu čast doživio kao pomoćnik Quiqueu Floresu u Valenciji u sezoni 2005/06.

„Iako uvijek idem na pobjedu, bio bih lud kada ne bih potpisao remi“, kaže trener Elchea čija je momčad u prva četiri kola upisala četiri boda, a prošlo kolo je iznenađujuće izgubila od Eibara na domaćem terenu.

Katalonski mediji 'vrište'

Elche u 22 dosadašnja gostovanja na Santiago Bernabeuu nikada nije pobijedio, tek je triput izvukao remi u prvenstvu i jednom u Kupu kralja. Malo je vjerojatno da će i ovaj put doći do boda a kamoli pobjede. Real se, naime, nakon lošeg ulaska u sezonu probudio u La Coruni gdje je Deportivu utrpao osam komada. Upravo je ta utakmica pokrenula jednu od vječnih polemika na relaciji Madrid – Barcelona, a koja se proširila na utakmicu s Elcheom.

Neki katalonski mediji „vrište“ kako je utakmica u La Coruni a sada i ova protiv Elchea nagovještaj kako će „centrala iz Madrida“ na sve moguće načine pokušati doći do naslova prvaka. Nije nezapaženo prošlo da Jose Rodriguez na Riazoru u prošlom kolu iz nepoznatog razloga nije zaigrao protiv svojeg matičnog kluba, iz kojeg je ovoga ljeta došao na posudbu u Deportivo. Katalonski mediji spekuliraju kako se Florentino Perez „smrtno uplašio“ nakon dvaju poraza na startu sezone i silnih kritika madridske javnosti i medija da je zatražio od Deportiva da Jose Rodriguez ne igra protiv Reala.

Elche s rezervama na Real

Katalonski mediji podvlače kako Barcelonini igrači na posudbama uredno igraju protiv svojeg matičnog kluba. Katalonce je dodatno razjarila odluka trenera Elchea da u Madridu na travnjak pošalje praktički rezervnu momčad, barem je tako najavljeno, što sugerira, misli neki katalonski mediji, da se Escriba unaprijed predao i da čuva udarne snage za sljedeće utakmice.

U Barceloni se možda ne bi bunili da Elche na Camp Nou nije istrčao u najboljem mogućem sastavu pa se katalonski mediji pitaju kako to da se Escribe odlučio za rotaciju igrača baš pred gostovanje u Madridu? Kako god, Real je veliki favorit u svakom slučaju i sve osim pobjede „kraljeva“ bilo bi ogromno iznenađenje. Carlo Ancelotti najavio je da će biti promjena u momčadi, Talijan tvrdi da se radi o klasičnoj rotaciji a ne o kaznama.

Modrić na klupi

Ponajprije je tom rečenicom htio opravdati premještanje Ikera Casillasa na klupu i ulazak Keylora Navasa kojem će to biti prvijenac u dresu Reala u natjecateljskim utakmicama. Casillas se našao na udaru kritike, pretrpio je salve zvižduka nakon poraza od Atletica na Bernabeuu. Većina Realovih navijača mišljenja je da je njegovo vrijeme prošlo i da na vrata treba kostarikanski reprezentativac koji je briljirao na Svjetskom prvenstvu i već nekoliko sezona odlično brani, dok je Casillas u očiglednom padu forme.

Na klupu će i Karim Benzema umjesto kojeg ulazi Javier Hernandez, a čini se da će Ancelotti odmoriti i Luku Modrića umjesto kojeg će ući Isco. Postava Reala izgledat će ovako:  Navas; Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo; Isco, Kroos, Illarra, James; Bale i Cristiano.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider