Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
brazil siguran

Šok i nevjerica u Argentini: Bez Messija ne ide i opasno visi SP!

Bez Lea Messija Argentina je doživjela već drugi domaći poraz u kvalifikacijama za SP u Rusiji 2018. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Noćas su igrane i utakmice južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u kojima su Argentinci doživjeli šok pred svojim navijačima. Bez Lea Messija, ali sa svim ostalim zvijezdama, Argentina je poražena u Cordobi s minimalnih 1:0 od Paragvaja.

Pogodak odluke pao je u 17. minuti, a zabio ga je Derlis González nakon munjevite kontre paragvajskih nogometaša.

Argentina je cijeli susret bila bolja reprezentacija, a do boda je mogla u 47. minuti kada je Sergio Agüero imao udarac s bijele točke, međutim njegov udarac je pročitao i obranio Justo Villar.

Nakon 10 odigranih kola (od 18) Argentina se trenutno nalazi na tek petom mjestu ljestvice, mjestu koje vodi tek u dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Argentinci imaju pet bodova manje od vodećeg Brazila i samo bod više od šestoplasiranog Paragvaja i dva od sedmog Čilea.

Da stvar bude gora za Argentince njihov raspored u idući pet utakmica je brutalan! Za mjesec dana gostuju u Brazilu, a potom dočekuju još jednu ponajbolju reprezentaciju svijeta Kolumbiju.

Zatim slijedi stanka do ožujka kada stiže aktualni pobjednik Copa Americe - Čile. Potom Argentina ide na gostovanje kod Bolivije, a zatim nakon nove poduže stanke (pet mjeseci) gostuje kod Urugvaja! Ukoliko u tih pet susreta Argentinci ne uzmu 10-ak bodova, teško će se kvalificirati za nastup u Rusiji.

Od ostalih susreta igranih noćas Brazil je kao gost slavio kod Venezuele pogocima Gabriela Jesusa i Williana, Čile je dvama pogocima Vidala pobijedio Peru 2:1, dok su Bolivija i Ekvador, odnosno Kolumbija i Urugvaj odigrali identičnih 2:2.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider