Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kolumna Ivice Mede

Ozbiljna momčad to si ne smije dopustiti: Igra Dinama - nered i anarhija!

Taman kada pomislite „e sad stvarno to ne može ispustiti“, Dinamo nas sve demantira.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Born under a bad sign“, kod trećeg gola Norvežana glavom nam je kao u nekom bunilu protutnjao stih velikog bluesera.
„Zar je moguće da će se to dogoditi? Zar je stvarno proklet i uklet?“ pomislili smo. Kad igra Dinamo, kao da sam „Nečastivi“ dirigira iz pozadine i kliještama čupa živce već sluđenim navijačima zagrebačkog kluba.

Igrači Dinama: 'Ne možemo mi jednostavno. Nismo ni čuli za takvu utakmicu'

Zoran Mamić: Luda utakmica! Nije mi bilo lako gledati...

Infarktna utakmica: Dinamo prošao Norvežane nakon velike drame

Taman kada pomislite „e sad stvarno to ne može ispustiti“, Dinamo nas sve demantira. Još jednom se potvrdilo - po tko zna koji put – nema toga što Dinamo ne može prokockati i uprskati. Čak i ono što izgleda nemoguće. Kada je primio treći gol s igračem više, malo tko nije pomislio da će pasti i četvrti.

Nasreću, ovaj put se nije dogodilo. Bilo bi to čudo nad čudima. Svašta je Dinamo gubio i propuštao u svojoj povijesti, ali tri gola razlike pa uz to i igrača više ipak nije. To bi ipak bilo previše, čak i za Dinamo. A malo je nedostajalo do totalne blamaže "modrih".

Malo je reći da smo gledali infarktnu utakmicu. Bila je to potpuno luda utakmica. Šest golova, tri jedanaesterca za Molde, dva je propustio realizirati, jedno isključenje i jedna „mrtva“ šansa. U trenutku dok se utakmica lomila Soudani nije zabio ono što je teže ne zabiti nego zabiti.

Dinamo je kroz iglene uši prošao dalje, osigurao je barem Europsku ligu, što je u ovom trenutku najvažnije, ali moramo konstatirati kako s takvom igrom teško može daleko stići. Ozbiljna momčad to si ne smije dopustiti, posebice protiv suparnika kao što je Molde.

Kako ukratko opisati igru Dinama? Nered i anarhija! U igri „modrih“ nema ni reda ni poretka, sve izgleda na bezglavu jurnjavu terenom. Dinamo se uglavnom oslanjanja na inspiraciju pojedinaca i Fortunu. Ako ima pun kufer sreće, proći će, ako nema, piši kući propalo. Protiv Moldea i sličnih momčadi to još može proći, ali kada na megdan dođu malo jače momčadi, bojimo se da bi moglo biti svega.

Dinamo u kratkom roku mora znatno podići igru i formu, ako želi ozbiljno konkurirati za plasman u Ligu prvaka. Naravno, puno toga će ovisiti o ždrijebu, nije svejedno hoće li biti protivnik Red Bull i Basel ili BATE. No, koga kod izvukli, s igrom kao protiv Moldea teško će „modri“ proći dalje. Morali bi imati veliku, ogromnu pomoć Fortune, što, naravno, nije nemoguće, ali ne događa se baš tako često.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider