Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Slažete li se?

Ovo je formula po kojoj Real plaća svoje igrače: Nepravda prema Modriću!?

Realov menadžment osmislio je šest platnih razreda, odnosno šest skupina igrača i prema tom ključu plaća svoje zvijezde.

Koliko doista zarađuju nogometaši Real Madrida, aktualnog prvaka Europe? Pitanje na koje nema službenog odgovora, postoje samo neslužbene kalkulacije. U španjolskim medijima pojavila se informacija o platnim razredima nogometaša „kraljevskog kluba“ i njihovim godišnjim plaćama.

Realov menadžment osmislio je šest platnih razreda, odnosno šest skupina igrača i prema tom ključu plaća svoje zvijezde.
U prvom redu stoji Cristiano Ronaldo, kategorija za sebe. Portugalac je nedavno produžio ugovor prema kojem zarađuje 17 milijuna eura neto godišnje, s time što se navodno nagodio s Florentinom Perezom o povećanju udjela u „image rightsima“, koji se, opet navodno, sada dijele 60 prema 40 posto za igrača, dok je prije bio omjer 50 – 50.

U drugom razredu su igrači u najužoj konkurenciji za Zlatnu loptu, a uz to tržišno najisplativiji. To je u ovom trenutku Gareth Bale koji ima ugovor na 11 milijuna eura neto godišnje.

Treći red sačinjavaju igrači s iznimnim zaslugama, svjetskim potencijalom i referencama te planetarnom slavom. U toj skupini su Karim Benzema (8 mil.), Iker Casillas (6 mil.), James Rodriguez (6 mil.), Toni Kroos (6 mil.) i Sergio Ramos (5.5 mil.). Sve su to nogometaši koji dolaze iz velikih i većinom bogatih, dakle Realu tržišno zanimljivih zemalja.

U četvrtoj skupini su nogometaši iznimno visoke kvalitete ali koji ipak nisu ekstra planetarne zvijezde, cinici bi rekli da ne prodaju dresove kao na tekućoj traci. Tu skupinu predvodi hrvatski veznjak Luka Modrić (4.5 mil.), slijede Marcelo (4 mil.), Fabio Coentrao (4. mil.) i Pepe (3.8 mil.). Da Modrić dolazi iz neke veće i bogatije zemlje, zasigurno bi u višem razredu. Modrić je potpisao novi ugovor s Realom, no još se službeno ne zna pod kojim uvjetima pa je i cifra od 4.5 milijuna upitna.

Peti red sačinjavaju igrači srednje klase, naravno po Realovim mjerilima, te buduće potencijalne zvijezde - Alvaro Arbeloa ( 2.8 mil.), Aiser Illarramendi (2.4 mil.), Raphael Varane (2.4 mil.), Sami Khedira (2 mil.) i Isco (2 mil.).

Na začelju su mladi ili „golobradi“ igrači čije vrijeme tek dolazi Carvajal (1.2), Jesse (1.2 mil.), Nacho (1.2 mil.) i Pacheco (0.8 mil.).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider