Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uz bok Ronaldu i Baleu

Ovo će skupo stajati Real: Najplaćeniji branič svih vremena pokreće lavinu?

Nakon sastanka, predsjednik Reala Florentino Perez i Ramos stisnuli su se ruke što je od strane španjolski medija protumačeno kao jasan znak da je postignut barem okvirni dogovor.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čini se da će Sergio Ramos ipak ostati u Real Madridu. To je zajednički zaključak španjolskih medija nakon jučerašnjeg sastanka čelnika Reala te Ramosa i njegovih zastupnika.
Vjerojatno presudni sastanak održao se u kineskom Guangzhou, gdje je Real nastavio dalekoistočnu turneju nakon posjeta Australiji.

VIDEO Real bez Modrića pomeo Inter: Spektakularan gol Jamesa!

Nova astronomska ponuda za Ronalda: Čak i 'kraljevima' zvoni u glavi

Nakon sastanka, predsjednik Reala Florentino Perez i Ramos stisnuli su se ruke što je od strane španjolski medija protumačeno kao jasan znak da je postignut barem okvirni dogovor.
Još dok je Real bio u Australiji nije izgledalo da će Ramos ostati u Realu, s obzirom na signale koje je igrač odašiljao u javnost, no jučer se, čini se, dogodio obrat za 180 stupnjeva.

Perez i njegov prvi pomoćnik Jose Angel Sanchez navodno su priznali da komunikaciju s igračem nisu trebali prepustiti svojem menadžmentu i PR odijelu. U igri živaca obje strane međusobno su se optuživale za podmetanje i difamiranje putem medija. Ramos je bio ozlojeđen nastojanjima kluba da ga se u javnosti prikaže kao pohlepnika kojem je glavni cilj izvući što je moguće veću plaću, dok u isto vrijeme pred navijačima glumata velikog realovca i madridistu.

Što god Ramos tvrdio, jasno je da je glavni prijepor oko visine njegove plaće dok je sve ostalo manje značajno. Ramos je cijele vrijeme tražio povećanje sa šest na deset milijuna eura neto godišnje, u bruto iznosu to je 20 milijuna, a Perez je to uporno odbijao. Razlog je isto tako jasan. Ako Ramosa uvrsti u elitni platni razred, u kojem su samo Cristiano Ronaldo i Gareth Bale, na vrata će mu pokucati i ostali igrači sa sličnim potraživanjima.

Neki španjolski mediji spekuliraju kako je moguće da su obje strane popustile, odnosno da će Perez ponuditi Ramosu više od 7.5 milijuna koliko mu je nudio do sada, a da će Ramos pristati na plaću manju od deset milijuna. Nije sigurno, ali mogli bi se naći na pola puta, negdje oko 8.5 ili 9 milijuna, čime bi Ramos svejedno postao treći najplaćeniji nogometaš Reala, odmah iza Ronalda i Balea, te najplaćeniji obrambeni igrač svih vremena. Drugi, pak, tvrde da je Ramos dobio što je htio i da izlazi iz bitke kao apsolutni pobjednik, odnosno da će dobiti punih deset milijuna.

Kako god, vidjet ćemo što će na sve reći ostatak svlačionice. Perezov strah mogao bi se pokazati opravdanim. Budući da je dobro znana nezajažljiva glad profesionalnih nogometaša prema šuštavim papirićima i da itekako vode brigu o plaćama suigrača, teško da će izostati lančana reakcija. Ljubomora je gadna stvar. Uostalom, nije li Ramos baš zbog Ronalda i Balea tražio ogromno povećanje plaće? To znači nove probleme za Pereza. Real možda ulazi u novo burno razdoblje. S jedne strane tražit će se rezultat pod svaku cijenu, a s druge financijska stabilnost kluba mogla bi doći u pitanje. Real puno zarađuje, ali puno i troši, a uz to je i u velikom dugu. Čak i „kraljevi“ u današnjim vremenima moraju imati balans između prihoda i rashoda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider