Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pucali su zidovi

Otkriven žestoki okršaj Ronalda i Mourinha: Držali ih da se ne pomlate!

Cristiano Ronaldo i Jose Mourinho imali su žestok okršaj u svlačionici Real Madrida nekoliko mjeseci prije no što je Mourinho napustio Santiago Bernabeu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhunac sukoba između Cristiana Ronalda i Josea Mourinha u „madridskoj epizodi“ dogodio se u siječnju 2013. na četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja između Reala i Valencije, piše španjolski novinar Guillem Balague u novoj biografskoj knjizi o Cristianu Ronaldu. Ronaldo i Mourinho žestoko su se posvađali u svlačionici Reala, svađa je eskalirala prema fizičkom obračunu pa su ih morali razdvajati igrači.

U Madridu se 'oglasila uzbuna': Cristiano Ronaldo definitivno otvoren za odlazak

Real je vodio 2:0 desetak minuta prije kraja prve utakmice. Mourinho je vrištao na Ronalda da se vrati u obranu. U jednom trenutku Ronaldo je odigrao riskantnu loptu prema Mesutu Ozilu. Njemački reprezentativac nije ju uspio smiriti pa je Valencia krenula u opasni protunapad. Mourinho je eksplodirao, proključala je vrela portugalska krv. Vikao je i galamio na Ronalda, no nije na tome stao.

Kada su ušli u svlačionicu, gnjevno je dobacio Ronaldu: „Da su nam zabili gol...“
Na to je Ronaldo totalno poludio i počeo galamiti na Mourinha: „Ovako se odnosiš prema meni nakon svega što sam učinio za tebe. Kako mi se samo usuđuješ prijetiti!?“

U svlačionici je zavladao potpuni tajac, igrači su bili šokirani. Iznenađeni Mourinho se povukao, pokušao je primiriti situaciju.
„To sam rekao zbog momčadi, trebali su tvoj doprinos u obrani“, odgovorio je Mourinho, međutim, Ronaldo se nije imao namjeru povući, nije „kupio“ priču o taktičkim pitanjima nego je to shvatio kao napad na njega osobno. Opet su se počeli prepirati, Ronaldo se razbjesnio pa se ni Mourinho više nije mogao suzdržavati.

„Samo da znaš“, kazao je Mourinho u jednom trenutku. „Mnogi ovdje misle kao ja, samo se ne usuđuju to reći, nemaju 'jaja' da to kažu.“

Tu je došlo do totalnog „pomračenja umova“, od vike su zidovi počeli pucati, sunarodnjaci su krenuli jedan na drugoga, morali su intervenirati ostali igrači. Navodno je prvi skočio Casillas, drugi kažu da su to bili Arbeloa i Khedira, treći Sergio Ramos. Uglavnom, nekolicina prisutnih igrača morala ih je rastavljati.

Nakon ovog incidenta, odnosi između Ronalda i Mourinho nikada više nisu bili isti. Ni prije toga nisu bili bajni, ovo je bila samo kulminacija napetog stanja koje je započelo nedugo nakon Mourinhova dolaska u Reala.

Mourinho je bio u lošim odnosima s nekolicinom igrača, najpoznatiji su njegovi sukobi s Casillasom, no žestoki konflikt s najvećom zvijezdom kluba bio je „posljednji čavao u lijes“ portugalskog stručnjaka. Na kraju sezone Mourinho je napustio Real i prešao u Chelsea, gdje se, čini se, ponavlja sličan scenarij.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider