Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dobra odluka

Otkazivanjem utakmice u Hannoveru spriječena još jedna tragedija?!

U utorak je otkazana prijateljska utakmica Njemačke i Nizozemske zbog straha od terorizma...

Prema pisanju njemačkih medija, od kojih je prvi priču prenio Hannoversche Allgemeine Zeitung, pet bombaša samoubojica bilo je u pripravnosti raznijeti se za vrijeme prijateljske utakmice Njemačke i Nizozemske. Utakmica je, podsjetimo, otkazana sat i pol vremena prije početka, nakon što je sumnjivi objekt pronađen na stadionu.

Otkazana utakmica Njemačka - Nizozemska: Navijači poslani kućama

Kasnije se u javnost izašlo s pričom da je sve to bila lažna uzbuna, te da nikakav eksploziv na i oko stadiona nije pronađen. Međutim, njemački mediji tvrde da su došli u posjed dokumenata francuske tajne službe, u kojima stoji je privedeno pet osoba koji su bili spremni detonirati isto toliko bombi. Jedna od tih osoba je njemačke nacionalnosti, no o identitetu ijedne od njih nema ni riječi.

Njemačke vlasti još se nisu oglasile po tom pitanju.

Podsjetimo, četiri dana prije nego što se trebala igrati prijateljska utakmica u Hannoveru teroristi su šokirali svijet napadom na glavni grad Francuske - Pariz. U napadu na nekoliko lokacija diljem grada poginulo je 129 osoba, dok je još oko 300 ranjeno. Glavni cilj napada bio je stadion Stade de France, na kojem se igrala prijateljska utakmica između Francuske i Njemačke. Jedan od bombaša samoubojica pokušao je ući na stadion s kartom, ali ga je zaštitarska služba u tome spriječila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider