Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prati ih sreća

Zlatni dečki: Otkako je Zidane sjeo na klupu, Real ne gubi finala

Zinedine Zidane i Cristiano Ronaldo zaključili su nevjerojatnu 2016. godinu kada su trofeji u pitanju. Za njih je poraz u finalu - nepoznanica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač Real Madrida Cristiano Ronaldo, koji je zabio tri gola u pobjedi od 4-2 nad japanskom Kashimom, rekao je kako u finalu Svjetskog klupskog prvenstva nisu očekivali tako jak otpor protivnika te da su teškom mukom izborili naslov svjetskog prvaka. Real je tek u produžetku svladao japanskog prvaka.

"Majko moja! Jako smo patili u ovoj utakmici. Nismo očekivali da će igrati tako dobro no takva su finala. Željeli smo ovaj trofej pa smo sada zadovoljni", izjavio je 31-godišnji napadač koji je prošli tjedan dobio Zlatnu loptu, nagradu za najboljeg nogometaša u Europi u prošloj sezoni.

"Ovo je bio lijep tjedan. Nakon Zlatne lopte, sada i ovo finale za zaključenje fantastične godine. Pobjeda u finalu, tri gola, ovako završiti godinu je stvarno impresivno", rekao je za španjolsku javnu televiziju TVE.

"Htio bih zahvaliti suigračima jer bez njih Cristiano ne bi mogao osvojiti individualne trofeje koje je osvojio. Uvijek se očekuje više od Cristiana. Nastojim pružiti najbolje od sebe, a kada to ne učinim znači da ne mogu".

Ronaldo je, kada su trofeji u pitanju, uistinu obilježio 2016. godinu. Sve je krenulo osvajanjem Lige prvaka u svibnju, a nastavilo je senzacionalnim uzimanjem Europskog prvenstva s Portugalom, a potom i UEFA-inog Superkupa na početku sezone. Početkom tjedna je stigla nagrada Ballon d'Or, a ne treba posebno ni isticati da je Portugalac ponio i priznanje za najboljeg igrača finala ovog turnira.

Ima tu još zanimljivosti. Ovo je treći trofej koji je Real Madrid osvojio otkako je Zinedine Zidane sjeo na klupu Kraljevskog kluba. Svaki je put Real slavio ili nakon produžetka ili nakon jedanaesteraca!

U finalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida odlučivali su jedanaesterci, u finalu UEFA-inog Superkupa je odlučio pogodak Danija Carvajala u 119. minuti produžetka i sada je Cristiano s dva gola u dodatnih 30 minuta donio novi trofej Realu.

Zidanea zaista prati velika sreća, ali pritom pokazuje i veliku dozu znanja vođenja momčadi u najtežim situacijama.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider