Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Radikalizacija odnosa

VIDEO Oštre reakcije iz Hajduka: 'Danas smo saznali još jednu stvar, a Brbić ostaje'

Nakon oštrih kazna Hajduku zbog neodigranog derbija na Maksimiru, ubrzo su stigle i prve reakcije...

Derbi u Maksimiru nije se odigrao jer se Hajduk solidarizirao s dijelom svojih navijača koji nije mogao ući na stadion, a igračima Hajduka je isti dan po povratku u Split priređen doček na Poljudu. Ranije je odlučeno da se neodigrani derbi registrira rezultatom 3-0 za Dinamo.

VIDEO 'Za HNS je neodigrani derbi početak povijesti, a za Hajduk kap koja je prelila čašu'

VIDEO Teške kazne Hajduku za neodigrani derbi: Oduzeti bodovi, kažnjeni čelnici i igrači!

''Kazne ni po čemu nisu šokantne. Dapače, već dva tjedna znam da će biti takve jer je tako odlučeno na prvom Izvršnom odboru nakon neodigrane utakmice. Nema u tome ništa čudno i iznenađujuće'', rekao je u uvodu član Izvršnog odbora Hajduka Ljubo Pavasović Visković te nastavio:

''Meni je jako žao što su gospoda iz HNS-a odabrala daljnju radikalizaciju odnosa s Hajdukom, međutim, to je njihov izbor. Ja sam član Nadzornog odbora, imenovan sam prema zakonu o trgovačkim društvima i gospodin Vlajčević i gospoda iz HNS-a sasvim sigurno nisu osobe koje bi mogle odlučivati o bilo kakvim mojim statusnim pitanjima.''

Predsjednik Hajduka Marin Brbić s ovom kaznom neće moći obavljati određene poslove koje obavlja sada, no neće moći biti smijenjen s funkcije predsjednika.

''Činjenica je da neke stvari vjerojatno neću moći odrađivati, ali vjerojatno ću 90 posto posla moći normalno raditi'', izjavio je Brbić.

'HNS ne želi razgovarati s Hajdukom'

''U subotu je sjednica Nadzornog odbora Hajduka u Splitu i tada ćemo odlučiti koji će nam biti daljnji koraci. Međutim, ono što smatram najvažnijim u ovom trenutku je da je danas cijela ta družina iz HNS-a potpuno demaskirana. Dakle, njima je stalo do radikalizacije odnosa, oni hoće nered, eskalaciju sukoba i mislim da je sada svakome jasno. Ponavljam, ovdje se ne radi o sukobu sjevera i juga, nego o sukobu jednoga kluba sa skupinom ljudi koja je privatizirala jedno javno dobro'', rekao je Pavasović.

Uprava Hajduka tvrdi kako se derbi nije odigrao zbog skretanja pozornosti na dublje probleme koji postoje u HNS-u.

''Podmeće se kukavičje jaje oko te utakmice u Maksimiru i to postaje najvažnija stvar. Mi smo samo tom utakmicom htjeli skrenuti pozornost na sve ono što se događa u HNS-u, na sve njihove nepravilnosti'', objasnio je Brbić.

A to je, pak, nešto što nitko ne želi. Prošli tjedan smo pričali kako su odnosi krenuli na bolje, no čini se da su se rješavanje problema vratilo nekoliko koraka unazad.

''Vrlo je indikativno da je kazna došla baš danas kada smo imali dogovoreni sastanak s ljudima iz ministarstva, ali smo saznali još jednu činjenicu, a to je da je HNS odbio bilo kakve razgovore s Hajdukom. Dakle, to je informacija koju imamo od danas – oni ne žele razgovarati s Hajdukom! Očito su kazne jedini modalitet komunikacije koju oni znaju, ali opet ponavljam oni nisu ti koji će odlučivati o tome tko će voditi Hajduka. Uglavnom, svatko može biti miran, Brbić ostaje na svome mjestu'', zaključio je Ljubo Pavasović Visković.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider