Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Teško u Gradskom vrtu

Navijači Osijeka ispred psihijatrije: 'U ovom klubu ništa ne valja'

Navijači Osijeka inzistiraju na odlučnijim koracima većinskog vlasnika njihova kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kohorta se jutros okupila pred Klinikom za psihijatriju osječkog KBC-a odakle su se zajedno s novinarima uputili pred Gradsko poglavarstvo.

Mjestom okupljanja navijači Osijeka željeli su simbolično ukazati na stanje u kakvom se njihov klub nalazi, a to je rub stečaja. Nakon što su Nijemci odustali od kupovine kluba, NK Osijek je došao u poziciju da bio vrlo brzo mogao se - ugasiti.

Početkom rujna Kohorta je proglasila bojkot svih Osijekovih utakmica dok ne odu aktualna Uprava i Nadzorni odbor.

"U bojkot smo išli prije nekoliko tjedana i u međuvremenu smo stupili u kontakt s čelnicima kluba koji su sazvali okrugli stol, ali do nikakvih pomaka nije došlo pa smo se obratili vlasniku kluba, gradonačelniku, kojem nudimo suradnju. Ovih dana uslijedilo je višestruko prozivanje Kohorte od strane trenera i gradonačelnika, trenera koji je tek došao i nije nikada prije sudjelovao s ničim u klubu, dok su ostali kupovali dionice, a gradonačelniku smo smiješni što tražimo smjenu Uprave, a on sam je tijekom svog mandata promjenio više uprava. Pa nećemo valjda tražiti smjenu Uprave kada u klubu sve štima, tražimo je jer ništa ne valja", izjavili su okupljenima predstavnici Kohorte, a prenosi SiB.hr.

Navijači traže javnu i transparentnu objavu o stvarnom stanju u klubu, visini plaća i sklopljenim ugovorima. Traže i izmjenu Statuta kluba tako da ubuduće jedan član Nadzornog odbora bude predstavnik navijača. Ne žele da u novim klupskim tijelima budu optuženi i kažnjavani za gospodarski, ali i bilo koji drugi kriminal, kao ni oni koji su obnašali bilo kakvu funkciju unutar Hrvatskog nogometnog saveza.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider