Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'nismo mrtvi'

O ovom će se pričati još godinama: Golčina s centra i hat-trick za 0:4 Barce

Tko bi mogao i pomisliti da će nakon tako dominantne sezone i potom osvajanja UEFA-ina Superkupa samo tri dana ranije Barcelona u idućem susretu stradati s nevjerojatnih 4:0...

Dogodilo se to u prvoj utakmici španjolskog Superkupa na gostovanju kod Athletic Bilbaa. Čudesan pogodak Mikela San Josea, 15-minutni hat-trick Artiza Aduriza i 4:0 pobjeda Athletica nad Barcelonom je nešto o čemu će se pričati u narednih nekoliko godina.

Barcelona je imala svoje prilike. Nekoliko su je puta centimetri dijelili od gola, no uglavnom je njezine napade zaustavljao sjajni vratar Gorka Iraizoz. Iako su teško poraženi, nogometaši Barcelone, na čelu s trenerom Luisom Enriqueom, se ne predaju.

"Nemojte nas otpisati. Možemo se vratiti i osvojiti Superkup. Puno smo puta pobjeđivali i s većom gol-razlikom. Kod kuće je naša šansa. Samo treba vjerovati", rekao je Javier Mascherano.

"Optimistično je misliti da se možemo vratiti, ali ja u toj vjerujem. Ako postoji momčad koja se može vratiti od 0:4 onda je to Barcelona", smatra Luis Enrique.

Da još ništa nije gotovo slaže se i Aduriz, strijelac hat-tricka unutar 15 minuta. On je nakon posljednjeg sučevog zvižduka umirivao atmosferu oko velike pobjede, svjestan kome za tri dana idu u goste.

"Jako smo zadovoljni. Znamo koliko je teško pobijediti Barcelonu i zabiti im četiri pogotka se čini nestvarnim. Pred nama je druga utakmica i moramo biti svjesni da igramo protiv najboljeg kluba na svijetu i da je sve moguće. Nastavit ćemo igrati svoj nogomet, pokušati zabiti pogodak ili dva i zaustaviti ih da oni ne zabiju četiri".

* Posljednji put kada je Barcelona izgubila utakmicu s četiri i više pogodaka razlike dogodilo se 2007 godine (Getafe).

* U posljednje dvije utakmice Barcelona kombinirano primila osam pogodaka (po četiri od Valencije i Athletica), a toliko je sveukupno primila u prethodnih 13 dvoboja.

* Samo su tri momčadi u povijesti svih španjolskih kup natjecanja uspjele nadoknaditi 0:4 zaostatak iz prve utakmice. 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider