Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
borba protiv korupcije

Novi udar na FIFA-u: U garaži hotela uhićeni čelnici američkih federacija

Jutro u Zürichu nije dobro započelo za čelnike FIFA-e koji su završili iza rešetaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švicarska policija jutrošnjom je akcijom nastavila čišćenje korupcijom opterećenom svjetskog nogometa odnosno krovne nogometne federacije FIFA-e i njezinih kontinentalnih pandana.

Novinar New York Timesa javlja kako je uhićeno nekoliko čelnika FIFA-e, a među njima su 'velike zvjerke'. Uhićen je Paragvajac Juan Ángel Napout, predsjednik CONMEBOLA, nogometne federacije Južne Amerike te njegov kolega Alfredo Hawit koji je na čelu CONCACAFA, organizacije koja vodi nogomet u Sjevernoj i Srednjoj Americi.

Švicarska policija opet je ponovila akciju iz svibnja. Upali su u luksuzni hotel tri sata prije sastanka u FIFA-i. Iz ureda švicarskog državnog odvjetništva obavijestili su javnost kako su uhićeni osumnjičeni za mito i prodaju marketinških prava na utakmice u Južnoj Americi i neke utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo te će biti izručeni SAD-u.

Švicarski organi reda tvrde kako uhićenjima nije kraj te ih se može očekivati tijekom dana.

U svibnju je uhićen također čelnik CONCACAFA, a sada se isto dogodilo njegovom nasljedniku Alfredu Hawitu. Paradoksalno je to što su uhićeni boravili u Zürichu na sastanku o reformama u FIFA-i. No, očito se ništa neće promijeniti dok se ne počisti većina ljudi koji vode kontinentalne nogometne organizacije.

Podsjetimo, Etička komisija FIFA-e suspendirala je na tri mjeseca Seppa Blattera i Michaela Platinija, a traži se čak i doživotna suspenzija za Platinija kojeg otvoreno podržava predsjednik HNS-a Davor Šuker. I u našem savezu je nedavno bio pretres i to ureda izvršnog direktora Damir Vrbanovića u slučaju koji USKOK vodi protiv Zdravka Mamića i njegovog sina Marija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider