Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Neugodno iznenađeni

'Novi' Hajduk otvara (euro)sezonu: Bijeli gostuju u Estoniji

Nogometaši Hajduka s europskim izazovima startaju na sjeveru Europe.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajduk s početkom u 18:30 po našem vremenu u estonskom Rakvareu igra protiv Sillamäe Kaleva prvu utakmicu prvog pretkola Europa lige.

Lokomotiva do Tudorova PAOK-a vozi preko velških amatera

Ujedno, prva je to službena utakmica Bijelih pod vodstvom novog trenera Damira Burića, nakon što su u Sloveniji i Austriji odradili dvotjedne pripreme. Koliko uspješno - vidjet ćemo večeras i u nadolazećim tjednima, ali za atmosferu u svlačionici i samopouzdanje momčadi svakako su dobre tri pobjede u tri prijateljske utakmice (Domžale, Ried, Vorwärts Steyr).

Danas bismo, po svemu sudeći, trebali gledati bitno drugačiji Hajduk u odnosu na prošlu sezonu, a naročito njen drugi dio kad su u momčadi rezervirano mjesto imali senatori kojima se nedugo poslije svog dolaska Damir Burić zahvalio, najavivši kako će forsirati mlade igrače, što su navijači Bijelih pozdravili gotovo aklamacijom. Agresivniji, brži i okomotiji - to bi trebale biti glavne odrednice Hajduka ove sezone, počevši s današnjim ogledom.

Suparnik Bijelih lani je bio viceprvak Estonije (Estonci prvenstvo igraju od proljeća do jeseni), ali u ovoj godini su rezultatski znatno lošiji te trenutno drže peto mjesto u ligi s 10 klubova. Sillamäe Kalev se ne smije podcijeniti jer u tom slučaju sva razlika u kvaliteti (koja je debelo na strani Hajduka) pada u vodu, ali objektivno to je suparnik koji ne bi smio Buriću i njegovoj momčadi predstavljati velik zalogaj, bez obzira što su Estonci u natjecateljskom ritmu, a Hajduk tek kreće.

Igrači Hajduka ostali su neugodno iznenađeni stanjem travnjaka na stadionu u Rakvereu gdje Sillamäe Kalev mora igrati europske utakmice, ali to nije i ne smije biti nikakva prepreka tome da se odigra dobra utakmica i da se kući vrate s pobjedom.

Što se sastava tiče, na zadnjem treningu u Splitu ozlijedio se Sušić, a na treningu u Estoniji Bencun, ali to ne bi trebao predstavljati veliki hendikep jer bi obojica najvjerojatnije startala s klupe.

OČEKIVANI SASTAVI:

Sillamäe Kalev: Starodubcev - Činikas, Čeminava, Dudarjev, Sidorenkov - Tjapkin, Vnukov - Toomet, Ratnikov, Volkov - Kvasov

Hajduk: Kalinić - Mikanović, Milović, Nižić, Tudor - Balić, Caktaš - Roguljić, Vlašić, Maloku - Ohandza

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider