Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nevjerojatna gesta'

Nova velika gesta Ibrahimovića: Pogledajte što je napravio

PSG-ov napadač Zlatan Ibrahimović je još jednom napravio veliku ljudsku gestu. Pobrinuo se da švedska reprezentacija igrača s poteškoćama u razvoju nastupi na SP-u…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Švedska nogometna reprezentacija nije se kvalificirala na SP u Brazilu, ali Ibrahimović se pobrinuo da to ostvari jedna druga reprezentacija. Švedska se kvalificirala na INAS Svjetsko prvenstvo na kojem nastupaju mentalno hendikepirane osobe, ali veliki problem predstavljala su financijska sredstva.

Ibra je čuo za to i odlučio donirati 40 tisuća eura kako bi Švedska otišla na INAS Svjetsko prvenstvo. Potrebna sredstva planirali su skupiti preko aukcije dresova, za pomoć su zamoljeni i švedski reprezentativci, no Zlatan je uskočio i donirao vlastiti novac.

''Nismo znali kako to ostvariti. Onda je došao Zlatan i pitao koliko novca nam je potrebno. Odgovorili smo kroz naše kontakte u švedskoj nogometnoj reprezentaciji, a onda je novac prebačen na naš račun kao dar. Nevjerojatna gesta", rekao je pomoćni trener momčadi Stefan Jonsson za Expressen.

Ibrahimović je donirao 350.000 švedskih kruna (40.000 eura) za letove, hotele i troškova života u Brazilu.

''Njegova nevjenčana supruga Helena bila je stvarno dirnuta i rasplakala se kada je čula za njegovu gestu. Stvarno su divni ljudi, a Zlatan je čista suprotnost od onog što ljudi misle o njemu, on je topla i brižna osoba", zaključio je Jonsson.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider