Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
odlazi ili ne?

Nova uloga Mamića nakon ostavke: Što znači savjetnik kluba?

Zdravko Mamić više nije formalno prvi ili drugi čelnik GNK Dinama.

Na dan početka provođenja novog Zakona o sportu, koji pojedinim čelnicima domaćih klubova i saveza možda i nije najbolje sjeo, Zdravko Mamić je na obraćanju javnosti, ne i press konferenciji jer nisu bila dopuštena pitanja novinara, poručio kako se povlači s mjesta izvršnog predsjednika GNK Dinama.

''Htio bi izvijestiti javnost da od danas više nisam izvršni predsjednik GNK Dinamo. Od danas sam savjetnik kluba", rekao je Mamić okružen jakim odvjetničkim timom koji ga brani u tri istrage USKOK-a koje ga terete da je s ostalim optuženima iz Dinama izvukao ukupno oko 267 milijuna kuna i tako oštetio klub s Maksimira.

Zdravko Mamić je kratko objasnio kako će biti svima iz Dinama pri ruci. Što to točno znači nije posve jasno.

''Činim to iz razloga da bi Dinamo u koji sam se zaklinjao mogao nesmetano ići u budućnost i da na čelu ne bude Mamić, kako to ljudi ne bi zloupotrebljavali po pitanju razvoja kluba.''

Je li savjetnik kluba službena funkcija ili će to tek postati, ni to ne znamo. Vjerojatno neće, jer ova je odluka  donesena kako Mamić ne bi imao direktnih veza s klubom kojeg je, po USKOK-u, navodno teško novčano oštetio.

Također, novi Zakon o sportu izričito kaže kako osobe osuđene za prekršaje protivne Zakonu o sportu ili Zakonu o sprječavanju nereda zabranjuje rad u sportu na tri godine.

Mamić i dalje ostaje u HNS-u

Zdravko Mamić povukao se iz Dinama, ali i dalje ostaje prvi dopredsjednik HNS-a, što je potvrdio reporteru Dnevnika Nove TV Milanu Stjelji. Mamić dakle ostaje formalno prvi čovjek hrvatskog nogometa iza Davora Šukera, koji mu je nedavno posudio novac za jamčevinu.

Njegov utjecaj na hrvatski nogomet je ogroman. Većeg autoriteta od njega nema, a savjetnička uloga dokaz je kako na neki način ipak ostaje vezan za Dinamo i domaći nogomet. Kako će to u budućnosti točno funkcionirati, saznat ćemo uskoro.

Možda je poruka savjetnika Modrih i prvog dopredsjednika HNS-a na kraju obraćanja javnosti najbolje objasnila cijelu situaciju:

''Poručujem svima da će Dinamo biti prvak i sljedećih deset godina.''

Je li povlačenje Zdravka Mamića s funkcije izvšnog predsjednika njegov odlazak iz Dinama?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider