Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Real u dilemi

Nova astronomska ponuda za Ronalda: Čak i 'kraljevima' zvoni u glavi

Real Madrid dobio je konkretnu ponudu vlasnika PSG-a za svoju najveću zvijezdu Cristiana Ronalda...

Katarski su šeici na stol „kraljeva“ bacili 120 milijuna eura, a predsjednik Reala Florentino Perez ponudu je odbio, pišu španjolski mediji pozivajući se na bliskoistočne izvore.
Sve se odigralo 4. srpnja u Dohi, kada su se na sastanku našli Perez i predstavnici katarske kraljevske obitelji koja upravlja PSG-om putem Katarskog sportsko-investicijskog fonda, a na čijem je čelu formalno Nasser Al-Khelaifi.

Real odbio 120 milijuna eura

Kada je procurila informacija o Perezovoj posjeti Kataranima, istog trenutka započele su spekulacije o čemu se na sastanku razgovaralo. Odmah se pretpostavljalo da je glavna tema razgovora možebitni transfer Cristiana Ronalda u PSG, a nešto kasnije u priču je uključen i Zlatan Ibrahimović, odnosno trampa Ibra za Ronalda i još podosta novca.

Perez je sve demantirao kazavši da je bio na privatnom poslovnom putu vezano za svoju mega-građevinsku kompaniju. No, malo tko mu je povjeravao. Vjerojatno se i tome razgovaralo, no teško da su zaobiđene nogometne teme. U tom trenutku spekulacije o mogućem odlasku Ronalda iz Reala bile su na vrhuncu. Odnosi između Ronalda i Pereza bili su prilično napeti. Nakon debakla od sezone, Ronaldo je došao na udar navijača. Ankete su pokazivali da većina navijača ne bi imala ništa protiv da napusti Real za neku astronomsku svotu.

Ronaldo i Benitez na ratnoj stazi

Ronaldo je nezadovoljan potporom kluba nakon već opjevane rođendanske zabave i mahao je ponudom PSG-a. Perez je ipak odlučio zadržati Ronalda barem još jednu sezonu i navodno je odbio ponudu „šeika“.

Međutim, u međuvremenu se situacija opet zakuhala. Na australskoj turneji Ronaldo se javno durio i pravio ekscese. Portugalac se na treningu izderavao i dovraga slao novog trenera Rafaela Beniteza, neke njegove metode treninga nazvao je „čistim sranjem“. Opet se ljutio na Garetha Balea koji u novoj koncepciji igre postaje ključna figura „kraljeva“, a to egoistični Portugalac teško može prihvatiti. Navodno je Perez osobno morao smirivati situaciju. Španjolski mediji su pisali da je iz Madrida nazvao Ronalda i obećao mu da će i dalje biti glavni igrač i lider momčadi. Čini se da je Benitez dobio bukvicu predsjednika.

PSG kreće u shopping s 300 milijuna eura

U samo tri dana promijenio je mišljenje po pitanju tko je najbolji igrač na svijetu. Prvo je rekao da je Ronaldo jedan od najboljih, a nakon Portugalčeva izljeva bijesan na treningu i vjerojatnog poziva Pereza, „savio je kralježnicu“ i zatepao kako je Ronaldo ipak najbolji. Benitez je krenuo uspravno i odvažnim gardom prema najvećoj zvijezdi, valjda je htio pokazati da ima čvrst karakter i da se s njim nitko ne može poigravati, no ubrzo je baš poput svojih prethodnika pokleknuo i „povukao se u kućicu“.

Vrijeme će pokazati hoće li Benitez i dalje „jesti Ronaldu iz ruke“ ili će se ispraviti „zarežati“?

Jasno, tempo odnosa između Beniteza i Ronalda i ostatka momčadi diktirat će rezultati. Ako Real bude pobjeđivao, cvat će cvijeće, ako ne, bit će svega. Neki arapski mediji pišu kako PSG nije odustao od Ronalda i da će do kraja prijelaznog roka pokušati izvršiti dodatni pritisak na Pereza. U cijeloj priči važnu ulogu ima podatak da je UEFA olabavila uvjete financijskog „fair-playa“ prema PSG-u, tako da šeici već ovog ljeta mogu duboko zagrabiti u svoju nepresušnu blagajnu.

Arabian Sport tvrdi da PSG samo za ovo ljeto ima spremnih 300 milijuna eura za pojačanja. Dakle, imaju prostora za povećanje ponude i navodno su spremni ići daleko iznad 120 milijuna eura. Pitanje je kako će reagirati Perez ako mu stigne ponuda od 150 ili više milijuna eura? Hoće li je moći odbiti?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider