Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Skandal u BiH

Nogometni savez pod istragom, hoće li se javiti UEFA?

Čelnici Nogometnog saveza BiH pod policijskom su istragom zbog sumnji u pronevjeru novca koji je bio namijenjen financiranju sudjelovanja reprezentacije te zemlje na SP-u u Brazilu, prenose u lokalni mediji upozivajući se na Državnu agenciju za istrage i zaštitu (SIPA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Glasnogovornica SIPA-e Kristina Jozić potvrdila je kako policijski istražitelji trenutačno preuzimaju dokumentaciju iz sjedišta NS BiH u Sarajevu.

"Agencija trenutačno postupa po nalogu Tužiteljstva BiH", kazala je Jozić kako je citira "Dnevni avaz".

Iako nema službene potvrde što se točno istražuje mediji navode kako su na meti ugovori koji su prošle godine sklapani s različitim agencijama i tvrtkama a odnose se na putovanja nogometaša i dužnosnika NS BiH u Brazil.

SIPA je navodno ranije tražila od NS BiH dostavu dokumentacije no na to nikada nije bilo odgovora pa su policijski istražitelji morali sami potražiti sporne ugovore. Prema dostupnim informacijama sumnjive su fakture za zrakoplovni prijevoz i hotelski smještaj a pretpostavlja se kako su prikazani iznosi "napuhani" do vrijednosti koje su bile dvostruko veće od stvarnih.

Glavni tajnik NS BiH Jasmin Baković ustvrdio je kako u toj organizaciji ništa ne kriju i da su policijskim istražiteljima predali sve što su tražili.

"Nemamo razloga bilo što tajiti jer radimo transparentno", kazao je Baković dodajući kako u NS BiH imaju informaciju da se istraga provodi na temelju anonimne prijave.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li se javiti UEFA koja obično stane u obranu nogometnog saveza…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider