Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
iznenađeni?

Nogometaši Barcelone izabrali Xavijevog nasljednika

Nakon što je ovoga ljeta Xavi Hernandez napustio Barcelonu ostalo je upraženjeno mjesto kapetana u redovima katalonskog kluba...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za razliku od drugih klubova u kojima kapetana bira trener, u Barceloni je nogometašima dano pravo da glasaju i sami izaberu četvoricu igrača koji će biti kapetani u idućoj sezoni. Najviše povjerenja od svojih suigrača dobio je Andres Iniesta, jedan od četvorice kapetana u prošloj sezoni.

U slučaju da Iniesta nije na travnjaku kapetansku traku preuzima najbolji igrač planete Lionel Messi, a nakon njega slijede Sergio Busquets i Javier Mascherano. Po dva Španjolca i Argentinca. Pošteno...

Iniesta je i veći dio prošle sezone nosio kapetansku traku, jer Xavi više nije bio toliko često član udarne momčadi, kako zbog poznih godina (35) tako i zbog manjih ozljeda. Iniesta (31) je u završnici prošle sezone predvodio Barcelonu do naslova u Ligi prvaka, gdje je u finalu katalonska momčad bila bolja od Juventusa s 3:1.

Kao prvi kapetanski izbor Iniesta će predvoditi Barcelonu u prijateljskoj utakmici protiv Rome u srijedu, a onda 11. kolovoza slijedi prva natjecateljska utakmica sezone. UEFA-in Superkup u Tbilisiju u kojem se sastaju Barcelona kao europski klupski prvak i Sevilla, aktualni pobjednik Europa lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider