Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka s vremenom

NK Osijeku prijeti stečaj: Hoće li ih opet spasiti Mamić?

Nogometni klub Osijek na rubu je ponora...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ukoliko do ponedjeljka 29.12. ne pronađe pet milijuna kuna za isplatu dugova sadašnjim i bivšim igračima NK Osijek će završiti u stečaju. Glavni je to zaključak sjednice Nadzornog odbora jedinog slavonskog nogometnog prvoligaša, kojeg je novinarima prenio glasnogovornik kluba Mario Mihić.

Zbog dramatične situacije na sjednici NO-a u drugom je planu ostao zahtjev Kohorte za smjenom trenera Tomislava Rukavine, kojeg navijači Osijeka smatraju glavnim krivcem za katastrofalne rezultate i predzadnje mjesto u HNL-u te samo dva boda više u odnosu na fenjeraša Zadar.

Postoje dvije opcije kako bi se NK Osijek mogao spasiti u ovih nekoliko dana. Jedna je podizanje kredita, a druga transferiranje igrača, u koju se čelnici kluba više uzdaju.

Josip Mišić najvrijedniji je igrač u Osijekovoj svlačionici, uz Mateja Jonjića koji je u Gradskom vrtu na posudbi iz Hajduka. Obojica su tržišno procijenjeni na 500 tisuća eura, a slijedi čitav niz igrača koji prema Transfermarktu vrijede od 100 do 400 tisuća eura. Međutim, problem leži u činjenici da te brojke ni približno ne prati interes (stranih) klubova.

I što ostaje Osijeku? Nada da bi ih ponovno mogao spasiti Dinamo odnosno Zdravko Mamić. U nekoliko navrata dosad Mamić je iz Osijeka dovodio talentirane nogometaše - za Dina Špehara te braću Ivana i Hrvoja Pluma Osijek je od Dinama inkasirao 4.5 milijuna kuna koji su već odavno potrošeni.

Ukoliko se Dinamo (Mamić) odluči na novo spašavanje Osječana prva bi meta mogao biti Mišić, 20-godišnji vinkovački veznjak i mladi reprezentativac koji je u zadnje dvije godine najbolji igrač Osijeka. S njim bi, pišu Sportske novosti, u paketu mogao otići i Borna Barišić, 22-godišnji lijevi bek koji je također jedna od važnijih karika u Osijeku i mladić koji još može puno napredovati.

Kako bilo, vremena u Gradskom vrtu imaju sve manje...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider