Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraj i za Freiburg

VIDEO Bayer ispao od trećeligaša u ludoj utakmici, Kovač prošao na penale

Odigrano je 8 od 16 utakmica drugog kola (šesnaestina finala) DFB Pokala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački predstavnik u Ligi prvaka Bayer Leverkusen iznenađujuće je ispao iz Kupa izgubivši od kluba Sportfreunde Lotte koji je trećeligaš. Odluka je pala na jedanaesterce (4:3) nakon što je poslije 90 minuta igre bilo 1:1, a poslije 120 minuta 2:2.

Bayer, koji je zaigrao s većinom igrača iz udarne postave, imao je dobitnu situaciju jer je domaćinima u 78. minuti isključen jedan igrač.

Kad je Kevin Volland u petoj minuti prvog produžetka zabio za vodstvo Apotekara, činilo se da to neće prokockati s obzirom na veliku razliku u kvaliteti i igrača više na terenu, ali izuzetno uporni hrabri Sportfreunde Lotte je izjednačio u zadnjim sekundama prvog produžetka i uspio u drugom dogurati dvoboj do penala kojima je izborio prolaz u iduću fazu.

Ispadanje Bayera hrvatski reprezentativac Tin Jedvaj odgledao je s klupe.

Ispao je i Freiburg, također na penale. Njih je eliminirao drugoligaš Sandhausen (penali 4:3, nakon 120 minuta bilo je 3:3).

Eintracht Frankfurt, kojem u Bundesligi pod vodstvom Nike Kovača ide odlično, protiv Ingolstadta je trebao penale za proći dalje. Udarcima s bijele točke bilo je 4:1 nakon što u 120 minuta nije bilo golova.

Plasman u osminu finala izborila je i Arminia iz Bielefelda koja je kao gost svladala Dynamo iz Dresdena sa 1:0, te Muenchen 1860 koji je kao gost boljim izvođenjem 11-eraca svladao Wurzburger Kickerse sa 4:3.

U susretima koji su počeli nešto kasnije HSV je kao gost s 4:0 svladao Hallescher, Borussia Moenchengladbach je s 2:0 pobijedila Stuttgart, a Hertha nije imala problema kod St. Paulija (0:2).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider