Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najuzbudljivija 11--orica

Nissan otkriva najuzbudljivije igrače i trenutke ove sezone UEFA Lige prvaka

Nissan i Sveučilište u Loughboroughu otkrivaju najuzbudljivije trenutke UEFA-ine Lige prvaka 2016., a na vrh ljestvice zasjeo je Thomas Müller iz Bayern Münchena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U iščekivanju finala UEFA-ine Lige prvaka koja će se u subotu, 28. svibnja održati u Milanu, Nissan,službeni globalni automobilski sponzor UEFA-ine Lige prvaka, otkrio je najuzbudljivije trenutke i igrače dosadašnjeg dijela turnira.

Tijekom cijelog turnira Nissan je u suradnji sa stručnjacima za znanost sporta Sveučilišta u Loughboroughu upotrebom Nissanova indeksa uzbuđenja analizirao podatke prikupljene istraživanjima provedenima na obožavateljima nogometa za vrijeme utakmica UEFA-ine Lige prvaka. Tako je nastala znanstvena formula za otkrivanje koji su trenuci, momčadi i igrači bili najuzbudljiviji tijekom turnira.

Analiza podataka fizioloških reakcija gledatelja na utakmice, kao što su postotak povećanja pulsa, brzine disanja i elektrodermalne aktivnosti, otkrila je pet najboljih trenutaka ovogodišnje UEFA-ine Lige prvaka. Najuzbudljivijim trenutkom ocijenjen je pogodak za izjednačenje Thomasa Müllera iz Bayern Münchena protiv Juventusa u četvrtfinalu, čime je utakmica otišla u produžetke:

Mjesto      % povećanja pulsa     Događaj
1                    44,8                         Bayernov drugi, izjednačujući pogodak (protiv Juventusa)
2                    42,6                          PSG-ov prvi pogodak (protiv Chelseaja)
3                   35,7                          Drugi, izjednačujući pogodak Real Madrida (protiv Wolfsburga)
4                    31,5                          Chelseajev prvi, izjednačujući pogodak (protiv PSG-a na Parku prinčeva)
5                    31,5                          PSG-ov pogodak za pobjedu (protiv Chelseaja)

U iščekivanju finala UEFA-ine Lige prvaka u kojem će se sučeliti dvije momčadi iz Madrida, Nissan i Sveučilište u Loughboroughu predstavili su „Najuzbudljiviju madridsku jedanaestorku¨ sastavljenu od igrača Atlético Madrida i Real Madrida na temelju ocjena uzbudljivosti. Te su ocjene prikupljane tijekom turnira na temelju statistika Opta.

Pozicija         Igrač
Vratar               Keylor Navas
Branič              Daniel Carvajal
Branič               Diego Godín
Branič               Danilo
Branič               Filipe Luis
Vezni igrač       Koke
Vezni igrač       Gabi
Vezni igrač       Casemiro
Napadač          Antoine Griezmann
Napadač          Cristiano Ronaldo
Napadač         Gareth Bale

Osim Najuzbudljivije jedanaestorke, Nissan je sastavio i popis deset najuzbudljivijih igrača UEFA-ine Lige prvaka ove sezone na temelju statistika Opta. Na vrhu ljestvice nalazi se Realov Cristiano Ronaldo, najbolji strijelac UEFA-ine Lige Prvaka, a slijedi ga Barcelonin Neymar Jr. Iznenađujuće je da je Barcelonin Lionel Messi na četvrtom mjestu, iza Hulka iz Zenit St Petersburga. Taj je podatak u suprotnosti s Nissanovim* istraživanjem prema kojem Europljani Barceloninog napadača smatraju najuzbudljivijim igračem.

Mjesto                               Igrač Klub
1 Cristiano Ronaldo       Real Madrid
2 Neymar Jr                      Barcelona
3 Hulk                                Zenit St Petersburg
4 Lionel Messi                 Barcelona
5 Alexis Sanchez             Arsenal
6 Luis Suarez                   Barcelona
7 Antoine Griezmann     Atletico Madrid
8 William                          Chelsea
9 Javier Hernandez          Bayer Leverkusen
10 Nicolas Gaitan           Benfica

Jean-Pierre Diernaz, potpredsjednik odjela za marketing u Nissanu Europa izjavio je: „Tijekom cijele ovosezonske UEFA-ine Lige prvaka pobrinuli smo se da je uzbuđenje temelj svega što smo učinili za ljubitelje nogometa. Od Nissanovih ambasadora koji su iznenađivali obožavatelje na ulici, do obožavatelja koji će mahati legendarnom crno-bijelom zastavom na San Siru, Nissan je nastojao obožavateljima pružiti trenutke koje nikad neće zaboraviti.

Čim je naša anketa pokazala da Europljani nogomet smatraju uzbudljivijim od seksa, znali smo da moramo istražiti zašto je to tako, i tako je nastao Indeks uzbudljivosti. Program će svoj vrhunac doživjeti u Milanu, gdje će se sučeliti dvije najuzbudljivije nogometne momčadi na svijetu. To će biti vrhunac naše druge sezone kao UEFA-ina partnera, ali također i početak naših nastojanja da dodatno istražimo što nas uzbuđuje, bilo to putem naših automobila ili našim partnerstvima u svijetu sporta. Pratite nas i dalje.”

Nissan, službeni globalni automobilski sponzor UEFA-ine Lige prvaka ljubiteljima nogometa omogućio je neočekivan pristup UEFA-inoj Ligi prvaka čiji će vrhunac biti u Milanu. Tijekom cijelog turnira Nissan je uporabom inovativne tehnologije stvarao uzbudljive doživljaje za obožavatelje diljem Europe i stavljao ih u središte zbivanja. Za više informacija i kako biste ostali u tijeku s Nissanovim novostima UEFA-ine Lige prvaka posjetite stranicu www.facebook.com/nissan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider