Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
svaka čast!

Kakva priča: Pobijedio rak, vratio se i zabio u nokautu Rijeke

Nikola Pokrivač heroj je povijesne pobjede Slaven Belupa protiv Rijeke.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Slaven Belupo uništio je sezoni HNK Rijeci u samo nekoliko dana. Prvo su puno bogatiji riječki klub zaustavili 'nulom' u prvenstvu, a onda je stigao težak nokaut u uzvratu polufinala Kupa. Rijeka je pregažena s 3:0, a Slaven Belupo ide u svoje drugo finale Hrvatskog nogometnog kupa.

Trener Željko Kopić s puno je slabijom momčadi bacio na koljena Matjaža Keka. O ovom ćemo talentiranom treneru još puno slušati, no pravi je heroj Nikola Pokrivač. Bivši hrvatski reprezentativac je šest mjeseci vodio borbu s rakom limfnih žlijezda, a nakon što je dobio tu bitku vratio se na teren i zaigrao za Slaven Belupo.

Kopić ga je pozvao i ovaj je bez punio pripreme ponovno uskočio u prvoligaški nogomet. Na kraju je stavio točku na 'i' te zabio za konačnih 3:0.

''Veliki uspjeh za našu momčad, ali i za mene, koji sam se vratio nakon teške bolesti. Drago mi je da mogu slaviti ovu pobjedu'', rekao je Pokrivač pa dodao:

''Rijeka je kvalitetna momčad, ali u subotu smo pokazali da možemo protiv njih. I onda smo bili bolji, ali su se oni izvukli. Danas se sve vratilo.''

Iako su bili svjesni snage protivnika, dobro su se pripremili te odlučili anulirati sve prednosti koje imaju.

''Respektirali smo Rijeku, ali igrali smo doma, gdje se nikog ne bojimo, mislim da smo zasluženo slavili'', zaključio je veznjak Farmaceuta.

Momčad Slavena želi novi senzaciju. U svibnju je finale Kupa u Osijeku, a u jednoj utakmici sve je moguće.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider