Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bilić među najcjenjenijima

Jurčević za Novu TV o velikoj sezoni West Hama i zašto je Van Gaal vrhunski gospodin

Sezona u Engleskoj donijela je mnogo dobrih vijesti za West Ham. I, naravno, hrvatski stručni stožer koji vodi klub iz istočnog Londona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi pomoćnik Slavena Bilića, Nikola Jurčević, očekuje da prelaskom na novi stadion West Ham napravi dodatni iskorak, a otkrio je i zašto ga se od svih trenera Premierlige posebno dojmio Louis van Gaal.

Sezona rastanka od kultnog Upton Parka za West Ham se pretvorila u jednu od najuspješnijih sezona u Premierligi. Nikola Jurčević, najbliži suradnik Slavena Bilića, priznaje da su iznimno zadovoljni svime što su dosada ostvarili na Otoku.

"Mislim da smo odigrali jednu odličnu sezonu, napravili smo jako dobar rezultat, ostvarili najviše bodova u povijesti West Hama, plasirali se u kvalifikacije za Europa ligu, tako da vlada jedno veliko zadovoljstvo kod svih ljudi u klubu i naravno kod navijača", izjavio je pomoćni trener West Hama.

Slaven Bilić je u premijernoj trenerskoj sezoni u Premierligi pobjeđivao redom sve najcjenjenije trenere. Od Mourinha, Wengera, Van Gaala, Kloppa. I stekao izniman ugled u Engleskoj.

"Mislim da se Slaven u ovom trenutku etablirao među pet najcjenjenijih menadžera u Premierligi, da je napravio jedan veliki rezultat s West Hamom. Samim time napravio si je jedan pravi imidž i stvarno je izuzetno cijenjen u Engleskoj od stručnjaka, od gledatelja, komentatora, tako da je u svakom slučaju napravio jedan veliki pomak u svojoj karijeri", rekao je Jurčević.

A, veliki pomak u financijskom smislu za West Ham trebalo bi predstavljati preseljenje s Upton Parka na novi, olimpijski stadion.

"Ovaj stadion koji prima oko 60 tisuća gledatelja, 52 tisuće su zbog dobrih rezultata ove sezone već rasprodane, tako da koliko god vlada jedna mala žal za starim stadionom vjerujem da će to biti jedan korak naprijed za budućnost West Hama koja će biti još i bolja", mišljenja je Jurčević.

U ligi prepunoj vrhunskih trenerskih imena, na Jurčevića je poseban dojam ostavio Louis Van Gaal.

"Iako je imao jednu vrlo tešku i turbulentnu sezonu i bio stalno pod burom kritika nakon svake utakmice, pa čak i ove koje smo mi njih pobjeđivali uvijek je došao kod nas u menadžersku prostoriju, bio vrlo korektan, popio čašu vina i ostavio dojam jednog vrhunskog gospodina", izjavio je Bilićev pomoćnik.

Vrhunski gospodin na izlaznim je vratima Old Trafforda, a na daske Kazališta snova sprema se zakoračiti Jose Mourinho.

"Mislim da je to vrlo brzo da dođe do takvog raspleta situacije. Engleska liga je financijski toliko moćna da pokušava okupiti i neku trenersku kremu. Mislim da u principu još samo Mourinho fali da preuzme Manchester United i da spektakl druge godine bude zagarantiran", rekao je Jurčević.

No, prije toga čeka nas i spektakl u Francuskoj. Jurčević kao bivši član stručnog stožera Vatrenih smatra da imamo vrhunsku reprezentaciju koja može do velikog rezultata na Euru.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider