Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sretno Niko!

Povratak u dresu velikana: Kranjčar o klubu, reprezentaciji...

Nogometni ambasador Europskog prvenstva U-17 bit će proslavljeni hrvatski reprezentativac Niko Kranjčar. Član Glasgow Rangersa oporavlja se od teške ozljede, a nije otpisao ni povratak u hrvatsku reprezentaciju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Niko Kranjčar jedan je od najomiljenijih hrvatskih reprezentativaca ikada, čovjek je koji je oduvijek izazivao interes javnosti. I na vrhuncu karijere i danas kada se oporavlja od teške ozljede prednjeg križnog ligamenta.

"Teče vrlo dobro, svi su vrlo zadovoljni. Od liječnika, fizioterapeta u klubu, ja osobno, tako da sve ide po planu i nadam se da će tako i ostati", poručio je Kranjčar za Dnevnik Nove TV.

Kranjčar vjeruje da će biti spreman za sljedeću sezonu i navijačima Glasgow Rangersa pružiti razloga za sreću.

"Privilegija je igrati za klub poput Glasgow Rangersa"

Ponosan je što nosi dres velikana s Ibroxa.

"Mislim da smo na dobrom putu da vratimo stari sjaj tog kluba. Što se tiče veličine kluba mislim da je bespotrebno o tome govoriti, u svakom trenutku svaki čovjek na svijetu zna što predstavlja Glasgow Rangers u svijetu nogometa, tako da je veliko zadovoljstvo, a i privilegija igrati za takav klub."

Najveća privilegija u karijeri bila je nositi dres hrvatske reprezentacije. Danas s guštom gleda nekadašnje suigrače.

"Dečki igraju svi na vrhunskom nivou, u velikim klubovima i nositelji su tih velikih klubova. Lijepo ih je gledati, lijepo je gledati koliko dominiraju nogometom, koliko su dominantni u svakoj utakmici, pa tako i u onoj nesretnoj protiv Portugala."

"U podsvijesti postoji težnja za povratkom u reprezentaciju"

Uvjeren je u plasman na Svjetsko prvenstvo te vjeruje da Modrić i društvo u Rusiji mogu napraviti nešto veliko. Poput Vatrenih '98. A, vidi li i sebe ponovno u nacionalnoj vrsti?

"Daleko je do toga. To je san, hvala Bogu, i to je težnja neka koja postoji u podsvijesti, ali ne smije biti preistaknuto, jer ohoho imamo oguglati prvo da se vratim nogometu kakav sam igrao prije ozljede, a to je jedini imperativ u ovom trenutku."

Početkom prošle godine Nikino ime spominjalo se u kontekstu Rijeke.

"Ma, kontakta je bilo, ali moj je uvijek cilj i interes bio ne vratiti se i završiti karijeru u HNL-u i ne vjerujem da će se to promijenti."

Gdje god je završio, neka to ne bude brzo. Bilo bi ga zadovoljstvo još gledati na terenu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider