Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stižu nam Talijani

Nezadrživo prema Euru: Vatreni na pobjedničkom kursu

Rasplet petog kola u kvalifikacijama za EURO hrvatsku nogometnu reprezentaciju maksimalno je približio ostvarenju cilja - plasmanu na novo veliko natjecanje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Velikih 5:1 protiv Norveške vatrenu je ekspediciju zadržalo na pobjedničkom kursu. U ostalim susretima naše skupine Bugarska i Italija odigrali su 2:2, dok je Azerbajdžan - u izborničkom debiju Roberta Prosinečkog - s 2:0 pobijedio Maltu.

Sofijski remi Talijana, momčadi koja je do ovog kola u stopu pratila Kovačevu vrstu, Hrvatsku je izdvojio kao samostalnog lidera skupine. Azzurima smo pobjegli na +2 boda, no ono što je mnogo važnije - s obzirom da na EURO izravno idu dvije prvoplasirane reprezentacije - je da trećeplasirana Norveška za Modrićem i društvom sada zaostaje značajna 4 boda.

Bugari su zamrznuti na -8 i njihova reprezentacija do kraja kvalifikacija bavit će se tek kalkulacijama o osvajanju trećeg mjesta.

Hrvatska je točno na polovici odigranih kvalifikacija, a već sljedeći termin donosi nam najatraktivniju utakmicu.

Na Maksimiru će 12. lipnja gostovati Italija i eventualna pobjeda u tom susretu širom bi nam otvorila vrata kontinentalne završnice.

Nakon toga ostali bi još dvostruki termini u rujnu i listopadu za, vjerujemo, miran kvalifikacijski finiš. Vatreni će u rujnu gostovati kod Azerbajdžana i Norveške, a u listopadu najprije dočekati Bugare, a potom kvalifikacije završiti na Malti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider