Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalno razočarani

Braća na odlasku: Hajdukovi riječki dragulji na korak od Dinama?!

U sjeni Hajdukove i Torcidine borbe za pravednijim odnosima u hrvatskom nogometu kuha se dvostruki transfer na relaciji Poljud - Maksimir.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Elvir Maloku i Trojan Maloku, braća koja su u Hajduk stigla prije godinu i pol iz Rijeke, na pragu su odlaska iz kluba zbog nezadovoljstva minutažom i statusom kod trenera Tudora.

Njihova želja da odlaskom ne bi dobila toliku medijsku pompu da kao najizglednija destinacija ne kotira - Dinamo!

Kako neslužbeno doznajemo, razočarana braća ne bi imala ništa protiv prelaska u Maksimir, a među mladim nogometašima u Dinamovoj omladinskoj školi već se priča o dolasku talentiranog dvojca u zimskom prijelaznom roku. U realizaciju dvostrukog transfera zasad se službeno nije krenulo jer se čeka da Hajduk izvjesi odštetu koja će biti mizerna u usporedbi s onim što su Splićani mogli zaraditi da su braći Maloku dali šansu i da je njihova karijera otišla u očekivanom smjeru.

Za Trojana ima vremena, ali zašto Elvir nikad nije dobio šansu u kontinuitetu?

A kako je i zbog čega došlo do toga da bi za mali novac mogli otići igrači s čijim se transferima jednog dana mogao riješiti relativno velik dio dugova, to je pitanje za Hajdukovu struku. Da preciziramo, na pitanje zašto nikad nisu dobili pravu šansu odgovor trebaju dati nitko drugi do trener Igor Tudor.

Kada su u ljeto 2013. Elvir (rođen 1996.) i godinu dana mlađi Trojan odlazili s Kvarnera kao glavni razlog zbog kojeg su odabrali Hajduk naveli su vjeru u veću minutažu i bolje mogućnosti za pravilan igrački razvoj.

"Ja sam inzistirao na našem odlasku. Rijeka ima novca i konstantno dovodi starije i iskusne igrače dok mlađe šalju na posudbu. Uvidio sam da ćemo teško dobiti priliku dok su istovremeno mlađi u Hajduku dobivali pravu šansu da se dokažu. Bilo je i kontakata s Dinamom, ali ja sam odabrao Hajduk", pričao je nedugo poslije dolaska u Elvir koji se našao u pat-poziciji - nakon odličnih partija u drugoj momčadi Tudor ga je priključio prvom sastavu, ali od minutaže je dobivao malo ili ništa, ovisno od utakmice do utakmice, a i kad bi igrao rijetko je to bilo na njegovoj prirodnoj poziciji (lijevo krilo). Time je izgubio kontinuitet igara - ono što je najvažnije za mladog nogometaša u njegovim godinama.

Nažalost po Hajduk - braća Maloku nisu jedini

Malokuova priča u današnjem Hajduku nije jedina - za minutažu su se daleko od prve momčadi morali izboriti i, primjerice, Tomislav Kiš (Gorica) i Tonći Mujan (Hajduk B) koji su po svemu sudeći daleko od Tudorovih planova.

Uglavnom, Malokuovo strpljenje je potpuno nestalo nakon što je trener Hajduka na nedjeljnom ogledu sa Splitom poslao sve igrače s klupe na zagrijavanje osim starijeg Malokua. Bila je to kap koja je prelila čašu strpljenja i njihov otac Mehdi Maloku sada inzistira na odlasku.

Elvir je i prije dolaska u Hajduk proglašavan jednim od najvećih talenata u ovom dijelu Europe, a već je duže vrijeme njegovo ime potcrtano u bilježnicama skauta najvećih europskih klubova. Ponuda za njega i mlađeg brata neće nedostajati, ali ako zbilja potpišu za Dinamo i jednog dana se po već iskušanom receptu prodaju za višemilijunski iznos bio bi to novi šamar Hajdukovoj struci.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider