Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Rekord bez premca

Neymarov otac otkrio basnoslovnu ponudu Reala i zašto su ipak izabrali Barcu

Neymar Senior i Barcelona optuženi su za utaju poreza i skrivanje pravog iznosa transfera...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Real Madrid nudio je 150 milijuna eura, no ipak smo ga odbili i izabrali Barcelonu iako je ponudila značajno manje“, izjavio je otac Neymara Jr. na današnjem sudskom sjedanju na Visokom sudu u Madridu, u procesu vezanom za navodne nepravilnosti u transferu brazilske zvijezde u Barcelonu pretprošlog ljeta. Neymarov otac kazao je kako je kod njegova sina prevladala Barcelonina magična privlačnost u odnosu na financijsku moć Reala.

Pojedini katalonski mediji likuje zbog ove izjave i pišu kako se Neymarovima nije svidjela arogancija predsjednika Reala Florentina Pereza koji, kako tvrde, misli da sve može kupiti s novcem. Ako je navedena tvrdnja Neymarova oca istinita, bio bi to daleko najveći transfer u povijesti, koji još uvijek drži Cristiano Ronaldo, čiji je prijelaz iz Manchester Uniteda stajao Real 94 milijuna eura.

Neymar Senior i Barcelona optuženi su za utaju poreza i skrivanje pravog iznosa transfera koji je prema službenom izvješću kluba iznosio 57 milijuna eura, a sudski istražitelji tvrde da se zapravo radilo o 40 milijuna eura većem iznosu.

Sumnja se da je tih 40 milijuna eura isplaćeno Neymaru Senioru preko posebnih ugovora koji nisu prikazani u službenom transferu. Barcelona i Neymar tvrde da je sve čisto i da nema govora o bilo kakvim nepravilnostima.

U iskazu pred sudom Neymar Senior pokušao je obraniti svoje ugovore s Barcelonom kazavši da je dobio dva milijuna eura za usluge „skautinga“ u Brazilu, na temelju čega je Barcelona potpisala ugovor s trojicom nogometaša.

Nadalje je potvrdio da je dobio četiri milijuna eura preko svoje kompanije Neymar&Neymar (N&N) za usluge promocije svojeg sina u Brazilu kao nogometaša Barcelone. Neymarov otac osumnjičen je da je dio tog novca iskoristio za ulaganju u poslovni prostor u Barceloni, što je danas izrijekom demantirao.

Potvrdio je da je kao službeni menadžer igrača koje je transferirao u Barcelonu dobio i pet posto od njihovih primanja što je uobičajena menadžerska marža.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider