Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Japan bolji od Sirije

Neugodan poraz: Australija neće na SP u Rusiji?

U azijskom dijelu kvalifikacija za SP 2018 najveće iznenađenje napravio je Jordan koji je kao domaćin pobijedio Australiju s 2:0, dok su pobjede ubilježili Južna Koreja, Saudijska Arabija i Japan.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australija je kao i i u prošlom ciklusu izgubila u Amannu od Jordana (0:2), a taj bi poraz mogao Klokane stajati i plasmana u drugi krug, u koji ide osam pobjednika skupina i četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije.

Jordanci vode u skupini s 10 bodova, a Australci imaju 9 bodova četiri kola prije kraja.

Japan je s 3:0 porazio Siriju u utakmici koja je odigrana u Omanu, te ekipa izbornika Vahida Halilhodžića s 10 bodova vodi u skupini E s bodom više od Sirijaca.

U skupini D Oman i Iran su odigrali 1:1, pa su obje reprezentacije poravnate na vrhu s po osam bodova. Veliki korak ka plasmanu u drugu fazu izborio je domaćin SP 2022 Katar, koji je kod kuće slavio protiv Kine s 1:0, te vodi u skupini s maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice.

Južna Koreja je s minimalnih 1:0 pobijedila u gostima Kuvajt, te također ima maksimalnih 12 bodova, a kiksala je Sjeverna Koreja, koja je u skupini H odigrala samo 0:0 u Pyongjangu protiv Filipina.

U drugoj utakmici ove skupine Uzbekistan je u gostima deklasirao Bahrein s 4:0, a u ovoj skupini vode Sjevernokorejanci (10) ispred Uzekistana (9) i Filipina (7). Saudijska Arabija je pogotkom u zadnjim sekundama pobijedila kod kuće UAE te Saudijci također još nisu ispustili niti boda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider