Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'On ima nešto posebno'

Nesta opisao kako je to čuvati Messija: Ronaldo je napredovao, ali...

Umirovljeni talijanski nogometaš Alessandro Nesta smatra da je Lionel Messi ipak za nijansu kvalitetniji od Cristiana Ronalda, posljednjeg slavodobitnika FIFA-ine "Zlatne kopačke" za najboljeg igrača svijeta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Portugal predvođen Cristianom Ronaldom nije uspio proći skupinu Svjetskog prvenstva u Brazilu, dok je Messi minulog utorka odveo Argentinu u četvrtfinale nakon sjajnog prodora i asistencije za Angela Di Mariju. Gledajući isključivo statistiku, ne dijeli ih mnogo, no Nesta smatra da među njima postoji osjetna razlika.

"Gledajući njihove kompletne dosadašnje karijere, Messi je dosegao najviši nogometni vrh. Nažalost, jedne sam godine igra protiv njega čak četiri utakmice. Bila je to moja velika nesreća jer sam pritom bio već prilično star", prisjetio se Nesta pa pobliže opisao kako je to igrati protiv argentinskog genijalca.

"On ima nešto posebno. Cristiano Ronaldo je također veliki pobjednik, ali Messi je poseban. Najteži čovjek za branjenje. Messi može napraviti 10 sprinteva zaredom i jednostavno je nemoguće nositi se s tim ritmom. Pogotovo kada ste umorni, a on i dalje izgleda kao da je utakmica tek započela. Pritom čuva loptu u svom posjedu kao nitko drugi", veli Talijan, koji se potom osvrnuo i na napadača Real Madrida.

"Cristiano Ronaldo je uvelike promijenio svoj stil nogometa. Sjećam se dok je igrao još u Manchesteru da je bio zaljubljen u trikove, dribling i takve stvari. Danas je puno efikasniji, uvijek traži prostor za udarac i zato je puno opasniji. Jako je promijenio svoj nogometni stil nabolje, umjesto da, kao prije, teži tome da napravi šou za navijače", zaključio je Nesta. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider