Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
To je grčki derbi!

Neredi, pirotehnika, kartoni i pogodak Petrića za rušenje Olympiakosa...

U nedjelju je odigran najveći grčki nogometni derbi između Panathinaikosa i Olympiakosa, u kojem je bivši hrvatski reprezentativac Mladen Petrić riješio pitanje pobjednika...

Utakmica puna tenzija i navijačkih nereda odigrana je po jakoj kiši, a Panathinaikos je u konačnici slavio s 2:1. Drugi pogodak (za 2:0) postigao je Petrić u 78. minuti, a bio mu je to sedmi pogodak sezone u prvenstvu.

Recimo i da je Panathinaikos poveo u 49. minuti autogolom Arthura Masuakua, dok je utješni pogodak za goste postigao Alejandro Dominguez u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Razlog zbog kojeg je bilo toliko minuta sudačke nadokande su visoke tenzije za vrijeme utakmice, te prekidi koji su se događali uslijed njih. Sudac je imao pune ruke posla, a pritom je podijelio i devet žutih kartona. Jedan od njih dobio je i hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld.

Navijački neredi dogodili su se i uoči početka same utakmice kada su domaći huligani utrčali na teren i krenuli prema gostujućim nogometašima. Pritom su letjele rakete, petarde, stolice i drugi 'rekviziti'. Osiguranje je odradilo svoj posao, pa je susret mogao biti odigran.

Hrvatski reprezentativci Schifo i Danijel Pranjić odigrali su svih 90 minuta, dok je bivši Vatreni Petrić zamijenjen u 89. minuti utakmice.

Olympiakos je usprkos porazu zadržao vrh ljestvice sa 58 bodova, no Panathinaikos sada ima tri boda manje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider