Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Život piše romane

Europa bruji: Pokorio Maradonu i svijet a sada mu nude čišćenje toaleta!

Andreas Brehme, svjetski prvak s Njemačkom 1990., našao se na rubu životne egzistencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što ti je život? Nekoć velika nogometna zvijezda, jedan od najboljih lijevih bočnih svih vremena, nogometaš s možda i najvećim „mudima“ ikad, „pakleni igrač“ koji je donio njemačkoj treći naslov prvaka svijeta pucajući jedanaesterac četiri minute prije kraja finala s „kontra nogom“, i to vrataru koji je na tom Mundijalu branio penale u transu, dvadesetak godina kasnije mogao bi postati čistač toaleta.

Riječ je o Andreasu Brehmeu (53), dugogodišnjem njemačkom reprezentativcu koji se posljednjih mjeseci našao u velikim financijskim problemima, bankrotirao je i ostao bez centa na računu, morao je prodati kuću i još je u „crvenom“ za nekih 200.000 eura, otkriva Deutsche Welle.

U kakvoj se situaciji našao dovoljni govori i podatak da se javno oglasio Franz Beckenbauer tražeći od njemačkog nogometa u cjelini da priskoči u pomoć njegovom bivšem igraču kojeg je vodio kao izbornik na dva svjetska i jednom europskom prvenstvu.

„Dao je puno njemačkom nogometu i sada mu moramo pomoći da prebrodi ovu tešku životnu situaciji“, poručio je Beckenbauer.
Prvi se javio Olivier Straube, bivši Brehmeov igrač kojeg je trenirao u Unterhachingu, nudeći mu posao u svojoj tvrtki. Ne bi to bilo ništa neobično da mu ne nudi posao čistača toaleta.

„Spremni smo primiti Andreasa u našu tvrtku. Kod nas će naučiti što je istinski rad i stvarni život. Pomoći ću mu da povrati ugled. Mislim da je to najveća pomoć“, poručio je Straube.

Brehme još nije odgovorio na njegovu ponudu. Neki će reći da se radio o ponižavajućoj ponudi i tužnoj priči, no u Njemačkoj se drugi pitaju treba li žaliti čovjeka koji je u karijeri upisao 86 nastupa za Njemačku, ima titulu svjetskog prvaka (1990.), igrao je još u finalu SP-a 1986. i finalu Eura 1992., bio je klupski prvak Njemačke i Italije, izabran je u idealnu 11-torku SP 1990., iste je godine u izboru France Footballa osvojio „brončanu kopačku“, proglašen je za najboljeg nogometaša Serie A 1989., tada uvjerljivo najbolje lige svijeta, u karijeri je nosio dresove Kaiserslauterna, Bayerna, Intera i Zaragoze, bio je trener Kaiserslauterna i Unterhachinga, pomoćnik u Stuttgartu, te je zacijelo zaradio tko zna koliko milijuna maraka i sve je to uspio „zdrobiti“ do 53. godine života?

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider