Košarka
SPORTOVI
Košarka
Curry dobio konkurenciju

VIDEO 'Dosadni' Golden State, penzionerski Bryant, krucijalni Durant

Golden State Warriorsi upisali su i 22. pobjedu zaredom, s kojom su stigli na prag rušenja još jednog rekorda...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Golden Statea nastavili su svoj pobjednički niz od početka NBA sezone svladavši u noći s nedjelje na ponedjeljak Brooklyn Nets sa 114-98, čime su stigli do 22. pobjede zaredom. Bila je to 12. pobjeda u gostima zaredom, s kojom su se izjednačili s New York Knicksima koji su u sezoni 1969/1970 upisali 12 pobjeda zaredom. Priliku za rušenje rekorda NBA lige Warriorsi će imati u noći s utorka na srijedu, kada gostuju kod zahuktalih Indiana Pacersa i MVP kandidata Paula Georgea.

Bojan Bogdanović je počeo utakmicu u petorci Netsa, te za nešto više od 20 minuta u igri ubacio pet koševa (šut 2-7) uz četiri skoka i jednu asistenciju. Pobjednike je s 28 poena predvodio Stephen Curry, dok je Draymond Green uz 22 koša imao i devet skokova te sedam asistencija. Netse je u njihovom 15. ovosezonskom porazu predvodio Thaddeus Young s 25 koševa i 14 skokova.

Na svojoj 'oproštajnoj turneji' Kobe Bryant rekao je zbogom Detroitu, no njegovi LA Lakersi nisu se dobro proveli u gradu automobila. Detroit Pistonsi su slavili 111:91, a Bryant je utakmicu završio s pet poena i želučanim virusom. Legenda NBA lige promašila je prvih devet šuteva iz igre, a kada je prva lopta prošla kroz mrežicu dvorana je eruptirala.

Pobjednike je do pobjede predvodio Andre Drummond, koji je upisao 18 poena i 15 skokova, dok je sliku Lakersa dodatno pokvario Nick Young udaranjem Anthonyja Tollivera.

Kevin Durant spaio je Oklahomu City Thunder blamaže protiv Sacramento Kingsa. Gosti su vodili 95:94 manje od 30 sekundi prije kraja, no Durant je tada pogodio težak šut preko ruke za vodstvo, a potom je stavio i dva slobodna bacanja za pobjedu. Utakmicu je završio s tek 20 poena, 10 skokova i čak 10 izgubljenih lopti. Russell Westbrook upisao je triple-double s 19 poena, 11 skokova i 10 asistencija.

Ponajbolju utakmicu karijere odradio je Wesley Matthews, koji je izjednačio rekord karijere s 36 poena, te je pritom dodao šest skokova i pet asistencija u pobjedi Dallas Mavericska 116:104 kod Washington Wizardsa. Loša vijest za Washington je i ozljeda koljena Johna Walla koja se dogodila u posljednjim minutama utakmice. Zasada nije poznato o koliko se teškoj ozljedi radi.

Memphis Grizzlies ugostio je Phoenix Suns u prvoj utakmici večeri NBA lige, te jeu dramatičnoj završnici slavio s 95:93. Phoenix je 1.4 sekunde prije kraja imao ubacivanje lopte na polovici Memphisa, međutim Brandon Knight se spetljao, te mu je lopta izašla izvan granica terena. Suci su vratili sat na 0.8 do kraja, Memphis je pozvao kratki time-out i imao ubacivanje lopte na polovici Sunsa.

Courtney Lee je bacio loptu prema obruču, Mike Conley je napravio blok za Jeffa Greena, koji je pobjegao svom čuvaru, nebeski skočio i zakucao za pobjedu.

NBA rezultati, nedjelja:

Brooklyn - Golden State 98-114
(Bojan Bogdanović 20:08, 5 p, šut 2-7, 4 sk, 1 as, 1 ol)

Detroit - LA Lakers 111-91

Washington - Dallas 104-116

Oklahoma City - Sacramento 98-95

Memphis - Phoenix 95-93

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider