Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Da bi svi igrali...

Navijači Reala izabrali 'playmakera'! Ronaldo mora u špicu napada!?

U anketi madridskog Asa više od 50 posto navijača Real Madrid želi da u sljedećoj sezoni na mjestu „playmakera“ igra Francisco Román Alarcón Suárez poznatiji kao Isco...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Isco je u nekim utakmicama briljirao na turneji Reala u Australiji i Kini. Mladi Španjolac posebice je bio impresivan na utakmici s Manchester Cityjem u Melbourneu. Isco je u nekoliko navrata pokazao zbog čega ga se smatra najvećim talentom španjolskog nogometa i zašto je ljubimac navijača Reala.

Ovo je Realova lista otpisanih: Odlazi Messijeva noćna mora i ljubimac navijača?

Modrić dokazao da je ozljeda stvar prošlosti: 'Hrvat ključan i kod Beniteza'

Kod posljednjeg gola na utakmici ponudio je pravu „čaroliju“. Zavezao je u čvor braniče „građana“ i asistirao Čeriševu za lagani pogodak. Taj je gol preplavio društvene mreže, danima se vrtio na madridskim tv postajama. Navijači Reala uvjereni se da je Isco najbolji izbor za mjesto „playmakera“, a ne Gareth Bale kako se čini da je u viziji Rafaela Beniteza.

Isco je imao popriličnu minutažu na dalekoistočnoj turneji. Benitez mu je da 270 minuta, a Baleu 239, no treba uzeti u obzir da se James Rodriguez priključio momčadi tek u Kini.

„Zadovoljan sam s viđenim, na raspolaganju imam odlične igrače, neće biti lako odlučiti tko će igrati“, poručio je Benitez.

Tehničke kvalitete nabrojanog trojca nisu sporne, svatko ima svoje kvalitete, prednosti i mane. Čini se da bi mogla presuditi obvezna igra, odnosno igra prema nazad. Kolumbijac je najsigurniji da će igrati, vjerojatno na desnoj strani veznog reda. Ako Bale ode na mjesto iza isturenog napadača, Isco će morati na klupu.

Čini se da je jedina mogućnost da Isco zaigra u udarnoj momčadi jest ta da Cristiano Ronaldo prijeđe u vršak napada. U tom slučaju Bale bi prešao na lijevu stranu, James desno, a Isco u sredinu. Ispao bi Karim Benzema. Mnogi misle da bi to bila najbolja opcija za Real.

Polovica od anektiranih navijača želi da Isco bude „playmaker“, 41 posto njih glas je dalo Jamesu, a tek 9 posto Baleu. Dakle, za razliku od Beniteza, navijači najmanje vjeruju Velšaninu na toj poziciji.

Vidjet ćemo što će Benitez odlučiti, ali čini se da će Isco morati na klupu. Naime, teško da će Ronaldo prihvatiti ulogu centarfora, to bi već bilo odlučeno na turneji, a u tom slučaju Bale nema gdje već na desno krilo ili u sredinu. Kako se Bale prošle sezone na desnom krilu nije proslavio, Benitez mu želi promijeniti poziciju. Budući da se Ronaldo ne želi micati s lijevog krila, ostaje samo mjesto u sredini trolista u koncepciji 4-2-3-1, koja se čini kao prva Benitezova opcija.

Benitez je na pripremama najčešće isprobavao baš tu koncepciju igru, s Baleom kao „lutalicom“ koji ordinira iza leđa najisturenijeg napadača. Benitez je Velšaninu dao najveću slobodu kretanja i čini se da će oko njega koncipirati igru Reala.

U tom slučaju nije nemoguće da Isco izgubi strpljenje i zatraži odlazak iz Reala. Arsenal i Manchester City rado bi Isca vidjeli u svojim redovima i ne bi štedjeli da ga dovodu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider