Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
samo kažemo...

Sramota za nogomet: Ovo nije ni J. Amerika ni Afrika, nego Nizozemska

Iz Nizozemske nam stižu nevjerojatne snimke obračuna huligana i igrača novog prvoligaša.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Scene kakve su u nedjelju viđene u nizozemskom Doetinchemu obično viđamo na snimkama iz nižih liga u Africi ili Južnoj Americi. No, radi se o utakmici za ostanak odnosno promociju u prvu ligu, poznatiju kao Eredivisie.

De Graafschap je ispao u niži rang nakon dva okršaja s Go Ahead Eaglesima koji su slavili ukupno 5:2 (1:1 je bilo u ovoj utakmici). Igrači povratnika u prvu ligu otišli su slaviti kod tribine s gostujućim navijačima, no to se nije svidjelo domaćim huliganima koji su masovno utrčali u teren.

Uletjeli su među igrače ne dopuštajući im slavlje, a onda je nastao opći metež. Mlatili su se huligani i nogometaši koji nimalo nisu ostali dužni napadačima. Završilo je par huligana i na podu, a redari nisu baš uspjeli zaustaviti šaketanje. Nekako su se gostujući nogometaši dovukli do tunela bez težih posljedica, a moglo je biti svega.

Ovaj je događaj bacio veliku mrlju na cijeli nizozemski nogomet. Prema ovom je napad srpskih huligana na igrače albanske reprezentacije u Beogradu bio pravi mačji kašalj. Ovo je velika sramota za nogomet koja bi se vjerojatno napuhala do krajnjih granica da se slučajno dogodilo na nekom hrvatskom stadionu.

Zamislite samo da je ovo bilo djelo nekih hrvatskih huligana. Navijači bi u sekundi postali, po tko zna koji put, problem broj 1 u državi, što itekako paše strukturama vlasti kada žele skrenuti pozornost na one prave životne probleme. Ne želimo da se ovo ikada dogodi u Hrvatskoj, ne opravdavamo sramotne ispade domaćih huligana, samo kažemo…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider