Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dečko iz susjedstva

FOTO Navijači Barce pucaju od bijesa: Je li moguće? Messi u Realovu izdanju!

Adidas je objavio „rat“ Barceloni, grme navijači katalonskog kluba na društevnim mrežama...

Navijači Barcelone smatraju kako je njemačka tvrtka frontalno krenula na katalonskog diva novim dizajnom kopački za Lionela Messija. Društvene mreže i forumi koji prate dva najveća španjolska i svjetska kluba preplavljena su komentarima navijača Barcelone i Reala.

Kao što je poznato, Adidas je sponzor Reala, a Nike Barcelone, dok je obrnuto kod najvećih zvijezda dvaju klubova, Cristiano Ronaldo nosi Nikeove kopačke, a Messi Adidasove.

Iako se nedavno spekuliralo da bi uskoro moglo doći do zamjene sponzora, odnosno da bi Real mogao prijeći u redove Nikea, a Barcelona Adidasa, za sada od toga ipak nema ništa. Čak štoviše, Adidas je novim dizajnom Messijevih kopački podigao prašinu koja se neće tako brzo sleći. Kopačke će se zvati "Pibe de barrio" ili "Dečko iz susjedstva, asocijacija na njegov rodni grad Rosario.

Naime, već samim pogledom na kopačke jasno je o čemu se radi. Bijele kopačke s tri crne pruge asociraju Katalonce samo na jedno, njima najmrži klub Real Madrid. Koliko Katalonci ne vole „bijelo“ govori i činjenica da su i brojevi na njihovim tradicionalnim dresovima uvijek žute boje, bijelu boju izbjegavaju i na rezervnim graniturama koje su kroz godine bile svakakvih boja, od narančaste do crne, ali nikada bijele, jer sve što posjeća na Real Madrid u Barceloni je teška blasfemija.

Stoga je najava Messijevih bijelih kopački razbijasnila Katalonce, no čini se da im nema pomoći, njihov najveći ljubimac trčat će na travi Camp Noua u kopačkama koje ih neodoljivo podjsećaju na najvećeg rivala.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider