Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brozoviću 66 minuta

VIDEO Napoli vodio 2:0, a na kraju je strahovao i za bod

U derbiju 26. kola talijanskog nogometnog prvenstva Napoli i Inter su odigrali 2-2 nakon što su gosti u posljednjih 18 minuta zabili dva gola...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napoli je imao vodstvo 2-0 i niz sjajnih prilika, no Inter je u završnici uspio iščupati bod. Napoli je poveo 2-0 golovima Mareka Hamšika (52) i Gonzala Higuaina (64). Inter je smanjio u 72. minuti golom Rodriga Palacia, a do izjednačenja je došao u 88. minuti pogotkom iz kaznenog udarca, a strijelac je bio Mauro Icardi. Bio je to njegov 15. pogodak ove sezone čime se izjednačio na vrhu ljestvice strijelaca s Carlosom Tevezom. Jedanaesterac je skrivio Henrique koji je pritom dobio crveni karton, a Icardi ga je realizirao izvevši 'Panenku'.

Ivan Strinić je odigrao cijeli susret za Napoli, dok je Marcelo Brozović za Inter igrao do 66. minute kada je zamijenjen. Mateo Kovačić nije nastupio za goste.

Napoli nije iskoristio kiks Rome koja je odigrala 0-0 protiv Chieva. Bio je to četvrti uzastopni remi Rome, te sedmi u zadnjih osam kola. Nažalost, utakmicu u Veroni obilježila je teška ozljeda domaćeg veznjaka Federica Mattiella kojem je u duelu s Radjom Nainggolanom pukla noga. Veznjak Rome za svoj neoprezan start nije dobio niti žuti karton. Bez golova su završile i utakmice Parma - Atalanta, te Cesena - Palermo, dok je susret između Empolija i Genoe završio 1-1.

Nakon što zbog financijskih problema nije odigrala posljednja dva kola, Parma je postigla dogovor sa zaštitarskom tvrtkom i uspjela je odigrati dvoboj protiv Atalante. Golova nije bilo, a Parma je posljednje tri minute igrala bez isključenog Cristiana Rodrigueza. Kako bi nekako izgurala ovu sezonu, Serie A će pomoći Parmi s pet milijuna eura. Od 17 klubova, tri su bila suzdržana, a samo je Cesena glasala protiv ove mjere pomoći.

U najzanimljivijem nedjeljnom dvoboju Udinese je pobijedio Torino 3-2 prekinuvši Torinov niz bez poraza koji je trajao 11 kola. Golove za Udinese zabili su Antonio Di Natale (17), Cristian Molinaro (25-ag) i Molla Wague (49), a za Torino Fabio Quagliarella (15) i Marco Benassi (69). Igor Bubnjić je za Udinese odigrao posljednjih sedam minuta, dok Stipe Berica nije nastupio.

Na ljestvici vodi Juventus sa 58 bodova, Roma je druga sa 50 bodova, a treći je Napoli sa 46 bodova.

Serie A, rezultati:

Napoli - Inter 2-2 (Hamšik 52, Higuain 64 / Palacio 72, Icardi 88-11m)

Cesena - Palermo 0-0

Chievo - Roma 0-0

Empoli - Genoa 1-1 (Barba 66 / Niang 27)

Parma - Atalanta 0-0

Udinese - Torino 3-2 (Di Natale 17, Molinaro 25-ag, Wague 49 / Quagliarella 15, Benassi 69)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider