Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Europa liga

Napoli, Fiorentina, Sevilla i Dnjipro u polufinalu: Perišić zabio u oproštaju 'Vukova'

Nogometaši Napolija, Fiorentine, Seville i Dnjipra izborili su plasman u polufinale Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ždrijeb polufinala bit će u petak u 13.00 sati u Nyonu, a u ovoj fazi natjecanja nema nositelja, pa su moguće sve kombinacije. Prve utakmice polufinala bit će 7. svibnja, a uzvratni susreti su 14. svibnja. Finale je 27. svibnja u Varšavi.

Napoli je u uzvratnom dvoboju na stadionu San Paolo odigrao 2-2 protiv Wolfsbura obranivši tako uvjerljivih 4-1 iz prve utakmice. Talijanski sastav je vodio 2-0 golovima Josea Callejona (50) i Driesa Mertensa (65), no 'vukovi' su uspjeli izjednačiti, a strijelci su bili Timm Klose (71) i hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (73).

Pogodak Perišića možete vidjeti OVDJE.

U redovima Napolija nije bilo Ivana Strinića koji nema pravio nastupa jer je ove sezone u Europskoj ligi igrao za Dnjipro. Napoli je zadnji put stigao do polufinala nekog europskog kupa 1989. godine kada je pod vodstvom legendarnog Diega Maradone osvojio Kup Uefa pobijedivši u finalu Stuttgart (2-1, 3-3). Ukoliko Napoli ode do samog kraja, Rafael Benitez će postati tek drugi trener u povijesti Kupa Uefa/Europske lige s tri naslova. Do sada je to uspjelo jedino Talijanu Giovanniju Trapattoniju na klupi Juventusa (1977, 1993) i Intera (1991). Benitez je do sada slavio na klupi Valencije (2004) i Chelsea (2013).

Aktualni pobjednik Europske lige Sevilla je u dramatičnom dvoboju u St Peterburgu odigrao 2-2 protiv Zenita i obranio 2-1 iz prve utakmice.

Gosti su poveli golom Carlosa Bacce iz jedanaesterca u šestoj minuti i lakoćom su obranili vodstvo do kraja poluvremena. Zenit je izjednačio u 48. minuti nakon katastrofalne pogreške vratara Beta kojem je lopta ispala iz ruke. Šatov je ubacio loptu u kazneni prostor, a Beto umjesto da je lagano ulovi, on je neobjašnjivo ispustio loptu, što je iskoristio Rondon. Pola sata prije kraja utakmice Sevilla je mogla do novog vodstva, no Iborra je loše reagirao u gužvi ispred gola. Nažalost, po navijače španjolskog sastava Beto je u 72. minuti još jednom 'briljirao'. Hulk je opalio sa 30-tak metara, a Beto nespretnom reakcijom pospremio loptu iza gol crte. Ipak sve loše što je učinio Beto spasio je Gameiro izjednačivši na 2-2 u 85. minuti.

Fiorentina je pobijedila kijevski Dynamo 2-0 nakon što je prvi dvoboj završio 1-1.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u 40. minuti kada je gostujući veznjak Jeremain Lens isključen zbog dva žuta kartona. Prvog je dobio u 14. minuti zbog oštrog prekršaja, a drugog zbog simuliranja. Švedski sudac Jonas Eriksson je vrlo lako mogao pokazati na kazneni udarac za Dynamo, no umjesto toga je Lensu pokazao drugi žuti zbog simuliranja. 'Viole' su igračku prednost iskoristile tri minute kasnije kada je Mario Gomez postigao pogodak na asistenciju Joaquina. Fiorentina je pobjedu potvrdila u sudačkoj nadoknadi, a strijelac je bio Vargas. Milan Badelj je za pobjednički sastav odigrao zadnjih 10 minuta, dok je Vida igrao svih 90 minuta za goste.

Dnjipro je izborio polufinale golom Jevhena Šahova u 82. minuti pobijedivši Club Brugge 1-0 nakon 0-0 iz prve utakmice. Bio je to prvi poraz belgijskog sastava ove sezone u Europskoj ligi. U 16 susreta Brugge je ostvario 11 pobjeda, četiri remija i jedan poraz. Nikola Kalinić je igrao za Dnjipro od 72. minute.

Rezultati uzvratnih utakmica četvrtfinala Europske lige:

Dnipro* - Club Brugge 1-0 (Šahov 82)

(prva utakmica 0-0)

Fiorentina* - Dinamo Kijev 2-0 (Gomez 43, Vargas 90+4). CK: Lens (Din, 40)

(prva utakmica 1-1)

Zenit - Sevilla* 2-2 (Rondon 48, Hulk 72/Bacca 6pen, Gameiro 85)

(prva utakmica 1-2)

Napoli* - Wolfsburg 2-2 (Calejon 49, Mertens/Klose 71, PERIŠIĆ 73)

(prva utakmica 4-1)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider