Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dalmacija i primorje slave

Split nadigrao Dinamo i nanio mu drugi uzastopni poraz!

U sklopu 15. kola Prve HNL lige nogometaši Dinama upisali su drugi uzastopni poraz, ovoga puta u Dalmaciji. Bolji je s 1:0 na Parku mladeži bio Split...

Strijelac pobjedničkog pogotka za Split bio je Petar Franjić u 38. minuti, nakon što je dobio sjajnu loptu kroz sredinu Dinamove obrane. Franjić je izbjegao zaleđe, istrčao je sam ispred Ježine i lakoćom gurnuo loptu pored njega u mrežu.

Split je bio bolji od Dinama u prvom poluvremenu i sasvim je zasluženo otišao na predah s prednošću. U nastavku je Dinamo bio bolji, no do konkretne prilike za izjednačenje nije stigao.

Dinamo je tako nakon čak sedam godina upisao dva uzastopna poraza u domaćem prvenstvu, te će ponedjeljak sigurno dočekati na tek trećem mjestu, moguće i s pet bodova manje od Hajduka ili četiri od Rijeke (ukoliko jedna od te dvije momčadi pobijedi).

Podsjetimo, Dinamo je prije samo tjedan dana bio na nizu od 50 utakmica u domaćem prvenstvu bez poraza, a sada je u svega sedam dana upisao dva.

Pred Dinamom je u srijedu utakmica Lige prvaka gdje gostuje kod grčkog Olympiakosa. Trener Zoran Mamić u toj utakmici vjerojatno neće moći računati na Soudanija, koji se ozlijedio u samoj završnici prvog poluvremena. Olympiakosa je, podsjetimo, slavio prije 10 dana u Zagrebu s minimalnih 1:0.

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider