Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nitko kao Unai

Nakon obrane naslova Emery progovorio o potencijalnom odlasku u Real

Carlos Bacca bio je istinski junak Sevilline pobjede nad Dnjiprom u finalu Europa lige u Varšavi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolumbijski napadač u obranu naslova u Europa ligi, odnosno pobjedu 3:2 ugradio je dva prekrasna pogotka, a nakon utakmice uzeo je kćer u ruke i slavio još jedan trofej. Osmijeh nije silazio s njegova lica, a jedva je i novinarima izgovorio nekoliko riječi.

"Želim uživati u ovom prekrasnom trenutku. Drago mi je da sam svojoj momčadi pomogao s dva pogotka, ali to nije bitno, najvažnije je da smo ostvarili svoj cilj. Želim zahvaliti Bogu, svojoj ženi i djeci, oni su mi najveći blagoslov i tjeraju me naprijed", rekao je presretni Bacca.

Vincent Iborra dobio je posljednjih pet minuta, a nakon susreta kratko je dobacio:

"Isplatio se sav napor koji smo uložili tijekom godine".

Trener Unai Emery na klupu Seville sjeo je 2013. godine i dva puta zaredom osvojio Europa ligu. Malo koji trener na svijetu može se pohvaliti takvim podvigom.

"Ovo je natjecanje koje jako volimo, naporno smo radili protiv odlične momčadi i došli do slavlja, a to je najvažnije. U poluvremenu sam rekao svojim igračima da moramo biti strpljivi i čekati svoj trenutak i dočekali smo ga".

Pojavile su se špekulacije da je Real Madrid zainteresiran za usluge sjajnog trener. Ostaje li i dalje u Sevilli?

"Ovdje sam presretan", rekao je kratko i jasno Emery.

Aleix Vidal, ponajbolji desni bek današnjice, rekao je ono što vjerojatno svi u Sevilli osjećaju:

"Silno smo htjeli ovaj trofej još jednom. Nadamo se da će Emery ostati trener i iduće sezone".

Dnjipro nije uspio iznenaditi Sevillu i okititi se prvim europskim trofejem. Ukrajinska momčad pretrpjela je poraz, iako je povela golom Nikole Kalinića.

"Sevilla je iskusnija momčad i to se pokazalo na terenu. Mi smo pokušali odigrati najbolje što znamo", rekao je trener Dnjipra Miron Markijevič.

Junak je bio Carlos Bacca koji je zabio dva gola.

"Nažalost, dopustili smo mu da stvara prilike. Napravili smo puno pogrešaka u obrani", rekao trener Dnjipra pa objasnio:

"Poklonili smo im treći gol. Trebali smo očistiti loptu, ali to nismo napravili".

Sevilla je pobjedom osvojila rekordni četvrti naslov pobjednika Kupa UEFA-e / Europa lige. Kalinić je pak postao prvi Hrvat koji je zabio pogodak u finalu drugog najjačeg klupskog natjecanja u organizaciji UEFA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider