Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
City i United nude bogatstvo

Nakon El Clasica dvije trećine navijača Reala ne žele Balea u momčadi

Ugledni španjolski dnevni list AS napravio je anketu u kojoj su svoje čitatelje pitali: "Da li bi zadržali Balea u početnoj postavi Real Madrida?"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odgovor, nakon nedjeljnog El Clasica na Nou Campu gdje je Barcelona s 2:1 slavila protiv Reala, a Bale odigrao jako loše, uopće nije iznenadio. Čak 68.3 posto čitatelja želi Balea u idućoj Realovoj utakmici vidjeti na klupi za pričuve. Velšanin je, podsjetimo, u madridskom listu Marca ostao jedini igrač koji zbog svoje predstave nije zaslužio ocjenu, iako je odigrao svih 90 minuta.

Prvih 45 minuta Bale je odradio korektno, dok je u nastavku bio gotovo nevidljiv. U prvom dijelu Baleu je poništen pogodak nakon zaleđa Cristiana Ronalda, te je iz odlične prilike s nekih 10-ak metara promašio cijela vrata.

Nastavak je zasmetao sve navijače Reala. Bale je odigrao svega sedam dodavanja, od čega samo dva u posljednjih pola sata utakmice. Lucas Silva je u igru ušao u 88. minuti i stigao je odigrati četiri točna dodavanja.

Bale je bio najgori dodavač El Clasica s preciznošću od svega 58.6 posto, odnosno pogriješio je pri gotovo svakom drugom dodavanju. Taj postotak još je niži ako u obzir uzmemo samo dodavanja na polovici Barcelone - 47.6 posto.

Prema pisanju britanskih medija Manchester City i Manchester United odlučili su 'spasiti' Balea iz 'ralja' španjolskih kritičara i ponuditi rekordan iznos od oko 150 milijuna eura da ga dovedu u svoje redove.

No prema neimenovanom izvoru koji se oglasio za drugi britanski list, Bale nema namjeru pognute glave napustiti Madrid, već želi ostati i iduće sezone, te dokazati svoju kvalitetu.

Ukoliko Real Madrid ostane bez velikog trofeja u ovoj sezoni (Primera i Liga prvaka), bit će to vrlo zanimljivo ljeto kada su transferi u pitanju.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider