Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
Biser iz Nedeljanca

Najveći transfer u povijesti HNL-a: Rog u Dinamu za 5.000.000 eura!

Jedan od najtalentiranijih nogometaša u HNL-u prešao je iz Splita u Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Marko Rog je potpisao za Dinamo, koji će za njega Splitu platiti odštetu od pet milijuna eura. Mladi nogometaš pozdravio se sa svojim donedavnim suigračima i uskoro će se priključiti novima, na pripremama Modrih u Sloveniji.

"Stvarno ne znam kako bih opisao koliko sam sada sretan jer sam postao igrač Dinama. Želio bi se zahvaliti svom bivšem klubu i apsolutno svim ljudima u RNK Split. Proveo sam tamo krasnih godinu dana, hvala im na svemu što su napravili za mene, a isto tako i veliko hvala što su mi omogućili da ostvarim svoj san i potpišem za Dinamo," kazao je nakon potpisa ugovora Rog.

"Marko je moderan tip nogometaša, brz i okomit, sjajnih motoričnih sposobnosti i igrač koji može igrati više pozicija u ofenzivnom dijelu momčadi. Može donijeti puno toga dobroga našoj momčadi, a ja mu želim puno sreće i zdravlja te prije svega dobrodošlicu u naš klub," kazao je Dinamov trener Zoran Mamić.

Split ga zapazio u trećoj ligi

Rog je jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša, koji će 19. srpnja proslaviti 20. rođendan.

Prije godinu dana ovaj ofenzivni veznjak iz Nedeljanca branio je boje trećeligaša Varaždina, gdje ga je zapazio Split i doveo u Park mladeži.

Na mala vrata je došao među Crvene, ali u gradu pod Marjanom Rog je igrački eksplodirao - odradio je fantastičnu sezonu, naročito prvi dio u kojem je Split prošao tri pretkola Europa lige i tijesno ispao od Torina na posljednjoj stepenici prije natjecanja po skupinama.

Već debitirao za reprezentaciju

Jedan je od najzaslužnijih za plasman Splita u finale Hrvatskog nogometnog kupa gdje je ispao tragičar Crvenih kada je u sudačkoj nadoknadi, uoči produžetaka, propustio donijeti trofej momčadi Zorana Vulića.

Ukupno je u sezoni 2014./2015. Rog u svim natjecanjima u 44 nastupa za Split zabio devet golova i upisao sedam asistencija.

Nakon odličnih partija tijekom ljeta i jeseni izbornik Niko Kovač pozvao ga je u reprezentaciju za koju je debitirao u prijateljskoj utakmici protiv Argentine u Londonu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider