Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kiksali Fener i Galata

VIDEO Bilić sam na vrhu, no priča dana je pogodak Drenthea

Bešiktaš našeg Slavena Bilića upisao je uvjerljivu 5:1 pobjedu protiv Kayseri Erciyersspora u sklopu 24. kola turske Süper Lig...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bešiktaš je tom pobjedom zasjeo na vrh prvenstvene ljestvice, a tamo će i ostati nakon što svoju utakmicu zaostatka kasnije večeras odigra Fenerbahče. Bilićeva momčad preskočila je Galatasaray koji je jučer kiksao i sada ima dva boda više, dok trećeplasirani Fener ima 4 boda manje i susret manje.

Bešiktaš je pitanje pobjednika riješio u prvom poluvremenu pogocima Gokhana Törea, Dembe Ba i Olcaya Sahana. Nakon manje od tri minute nastavka Roystone Drenthe smanjio je na 3:1 fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca. Lopta je imala strašan efej, poput onog koji je Roberto Carlos dao lopti pri legendarnom pogotku protiv Francuske.

U samoj završnici, u samo dvije minute razmaka, Mustafa Pektemek i Ramon s nova su dva pogotka riješili pitanje pobjednika.

Ovo je najveći broj pogodaka koji je Bešiktaš postigao u ovoj sezoni u jednoj utakmici, te ujedno najveća ostvarena pobjeda.

Genclerbirligi je protiv Fenera poveo golom Radoslava Petrovića u 36. minuti. Izjednačio je Mehmet Topal u 72. minuti, a veliko slavlje domaćinu donio je Moestafa El Kabir tri minute prije kraja susreta.

Nakon 24 kola Bešiktaš vodi sa 54 boda, Galatasaray na drugom mjestu ima dva boda manje, dok je Fenerbahče treći s 50 bodova.

U idućem kolu Bilića očekuje najveći ispit u cijelom prvenstvu - gostovanje kod Fenerbahčea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider