Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ukrao pa 'peglao'

Najbizarniji otkazi u nogometu: U vrhu i jedan Hrvat!

Otkazi nogometnim trenerima i menadžerima oduvijek su bili vrlo uobičajena stvar, međutim načini na koji su se neki dogodili su poprilično bizarni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kolege s portala 101 Great Goals izdvojili su nekoliko bizarnih slučajeva, među kojima su našli mjesto i za hrvatskog stručnjaka Josipa Gašpara.

Bila je to 2013. godina kada je Gašpar, tadašnji trener NK Prečkog, ukrao kreditnu karticu svom igraču, te njome u vrijednosti gotovo 4000 kuna kupio 36 boca Jägermeistera. Kasnije je pokušao obaviti još jednu kupovinu u iznosi gotovo 6000 kuna, ali je ista odbijena zbog limita na kartici.

Kompanija kreditne kartice obavijestila je policiju o sumnjivim radnjama, nakon čega je uz pomoć nadzornih kamera prepoznat, pronađen i priveden bivši nogometaš Dinama. Gašpar je kasnije tvrdio da su mu smjestili, no ljaga na njegovo ime već je bila bačena.

Spomenimo i neke druge trenere i menadžere koji su na bizaran način završili svoje avanture u pojedinim klubovima.

Bruce Rioch (QPR)

Bila je 1997. godina kada je pomoćni trener QPR-a Rioch u miru svog doma gledao televiziju, a onda je na teletekstu pročitao da je otpušten.

Kim Jong Hun (Sjeverna Koreja)

Izbornik Sjeverne Koreje dobio je otkaz 2010. godine, nakon što je reprezentacija pretrpila tri poraza na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi. Hun je optužen za 'izdaju' i 'gubitak ideološke borbe', unatoč tome što je za vrijeme utakmice 'primao taktičke savjete od velikog vođe Kim Jong Ila".

Iffy Onuora (Etiopija)

Škot Onoura otpušten je nakon što se u intervjuu za jedne novine našalio na račun krava.

"Morao sam maknuti cijelo krdo krava s travnjaka kako bi reprezentacija mogla trenirati".

Dobio je momentalni otkaz.

Martin Jol (Tottenham)

Nizozemac Jol dobio je otkaz putem SMS poruke za vrijeme poluvremena utakmice između Tottenhama i Getafea u Europa ligi. Svi su navijači na stadionu znali za odluku o smjeni koju je donio predsjednik Daniel Levy, no ne i Jol. Navijači su na početku utakmice ustali na noge i iz sveg grla slavili Jolov otkaz uzvicima "ustanite za Martina Jola".

Gus Poyet (Brighton)

Urugvajac je za svoj otkaz saznao od voditelja BBC Sporta u emisiji tijekom Kupa konfederacija 2013. godine. Poyet je bio u ulozi stručnog komentatora, te ga je način na koji ga je klub smjenio prilično šokirao. Naime, Brighton je poslao službeno priopćenje BBC-ju, u kojem je tvrdio da je obavijestio Urugvajca o toj odluci...

Gian Piero Gasperini (Palermo)

Jedna od najluđih priča dolazi nam iz Italije gdje je predsjednik Palerma Maurizio Zamparini maksimalno ponizio odličnog stručnjaka Gasperinija. Poput pravog sicilijanskog mafijaša Zamparini je 'rezao' svoje trenere, a Gasperini mu je bio najdraža 'igračka'.

Zaposlio ga je 12. rujna 2012., otpustio ga je u veljači 2013. godine, da bi ga ponovno zaposlio 20 dana kasnije, a potom ponovno otpusio nakon samo 19 dana!

Keith Armstrong (FC Ilves)

Najnoviji slučaj dolazi nam od prije tri tjedna, kada je engleski trener Keith Armstrong dobio otkaz u finskom klubu FC Ilvesu. Armstrong je cijelu nedjelju proveo u studio kao stručni komentator, iako je njegova momčad igrača vrlo važnu utakmicu u finskom prvenstvu u borbi za ostanak. Njegova je momčad poražena na gostovanju kod vodećeg SJK, no na kraju se Ilves uspio spasiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider