Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pao moćni Araz

Senzacionalna pobjeda Nacionala na startu Futsal Cupa!

Igrači Nacionala načinili su veliki korak prema plasmanu na 'Final Four' što bi bila prava senzacija

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši hrvatskog futsal prvaka Nacionala otvorili su natjecanje u B skupini Elitne runde Futsal Cupa pobjedom 2-1 protiv Araz u susretu igranom u Dvorani II zagrebačkog Doma sportova. Ovom pobjedom Nacional je načinio veliki korak prema plasmanu na 'Final Four' što bi bila prava senzacija.

U čvrstom i neizvjesnom susretu hrvatski prvak je poveo u 36. minuti pogotkom Tihomora Novaka. Kapetan Nacionala devet sekundi prije kraja je zabio za 2-0, a Araz je u posljednjim trenucima tek ublažio poraz golom Finea.

U drugom susretu iz ove skupine aktualni europski prvak ruska Ugra Jugorsk je bez većih problema pobijedila Hamburg 4-0 uz dva gola sjajnog Brazilca Edera Lime.

Podsjetimo, samo će pobjednik zagrebačkog turnira izboriti plasman na Final Four koji će se održati u travnju iduće godine.

U drugom kolu Nacional će u četvrtak u 20:30 sati odmjeriti snage protiv Hamburga, a subota donosi pravi spektakl, okršaj protiv aktualnog prvaka Europe, također u 20.30 sati.

Preostala tri turnira Elitne runde održavaju se u Almati, Mariboru i Lisabonu. Za nas je zanimljiv turnir u Mariboru gdje nastupa slovenska ekipa Brezje Maribor koju vodi hrvatski stručnjak Robert Grdović. U dvoboju 1. kola Grdovićeva momčad je pobijedila srpski Ekonomac iz Kragujevca 6-2.

 

REZULTATI:

Ugra - Hamburg 4-0
NACIONAL - Araz 2-1

ČETVRTAK, 24. studenog:

18.00 Araz - Ugra
20.30 NACIONAL - Hamburg

SUBOTA, 26. studenog

18.00 Hamburg - Araz
20.30 NACIONAL - Ugra
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider