Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uhićenja uoči derbija

Torcidaši u centru Zagreba: Palili baklje pa ih policija 'poslagala' po podu!

Oko tri sata uoči utakmice Dinamo - Hajduk na zagrebačkom je Tomislavovom trgu privedeno 50-ak pripadnika Torcide.

Manji dio pripadnika Torcide pokušao je na derbi Dinamo - Hajduk stići bez pratnje policije, no na kraju ga neće ni gledati na južnoj tribini maksimirskog stadiona. Pedesetak navijača Hajduka bez klupskih obilježja izašlo je s Glavnog kolodvora te kada su vidjeli da neće moći zaobići policijsku pratnju počeli su paliti baklje te bacili topovski udar.

Organi reda brzo su reagirali te naredili Torcidašima da legnu na pod licem prema zemlji. Nakon toga su ih odveli u nepoznatom smjeru, ali sigurno je da nakon ovog događaja neće moći bodriti Hajduk protiv Dinama.

Svjedoci događaja, kojih je bilo puno jer je subotom u ovo doba velik broj građana u centru Zagreba, tvrde kako su policajci kod navijača našli i pokoji bokser. Možemo pretpostaviti kako se radilo o grupi koja je bila spremna za mogući okršaj s domaćim navijačima, ali srećom do nekih nereda nije došlo.

Bad Blue Boysi neće biti na derbiju, kao u 1. kolu prvenstva kada je omraženi im Zdravko Mamić također bio u zatvoru u Remetincu. I dalje su u bojkotu domaćih utakmica svog kluba zbog neslaganja s trenutnom upravom.

Torcide se pak na Maksimiru očekuje u većem broju, vdijet ćemo hoće li napuniti južnu tribinu kao mnogo puta do sada. Dinamo je Hajduku poslao tisuću ulaznica, ali ih navijači mogu kupiti i na ulazu na stadion. Naravno, oni čije ime nije na 'crnoj listi'...

Derbi Dinama i Hajduka počinje u 15 sati, tekstualni prijenos i događanja oko utakmice pratite na GOL.hr-u...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider