Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izvrsna sezona

Na pomolu novi senzacionalni transfer: Everton krenuo po Kalinića!

Nakon odbijenice na sjeveroistoku Engleske, Toffeesi su se okrenuli hrvatskom reprezentativcu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lovre Kalinić na meti je Evertona čiji je menadžer Ronald Koeman kao prioritet u ljetnom prijelaznom roku naveo dovođenje vratara. Nakon Ivana Perišića, kojeg od prelaska u Manchester United dijeli tek potpis ugovora, Kalinić bi mogao postati drugi Hrvat koji će doći u Premierligu u nadolazećem prijelaznom roku.

Nizozemac na klupi kluba iz Liverpoola nikako nije zadovoljan trenutnim rješenjima među vratnicama, 35-godišnjim sunarodnjakom Maartenom Stekelenburgom i osam godina mlađim Španjolcem Joelom Roblesom te je kao ultimativni cilj postavio dovođenje kvalitetnog vratara na kojeg će Toffeesi moći dugoročno računati.

Mladi vratar Sunderlanda bio je prva opcija

Prvi pick Evertona bio je Jordan Pickford, bivši U-21 reprezentativac Engleske i vratar Sunderlanda. Pickford je ove sezone u Premierligi branio vrlo dobro, ali nije uspio pomoći svom klubu da izbjegne ispadanje.

Koeman je računao kako će zbog Sunderlandove selidbe u niži rang moći dobiti Pickforda za relativno maleni iznos te je ponudio osam milijuna funti. Sunderland je to hladno odbio i zatražio 30 milijuna, a to Everton ne želi platiti, unatoč upravo dobivenih 127 milijuna funti od TV prava.

Stoga su se na Goodison Parku okrenuli alternativnom rješenju - Lovri Kaliniću - koji iza sebe ima izvrsnu polusezonu u dresu Genta.

Kalinić je ove zime stigao u Belgiju iz Hajduka u rekordnom transferu za hrvatske vratare, a premda je u klubu proveo tek pet mjeseci, izabran je za najboljeg vratara belgijskog prvenstva, a navijači Genta su ga proglasili za najboljeg igrača u klubu.

Cijena mu je, prema Transfermarktu, skočila na pet milijuna eura, ali Kalinić vrijedi znatno više. Zna to i Koeman, koji je pripremio 18 milijuna funti (20.5 milijuna eura) što smatra dovoljno dobrom ponudom za Belgijance.

Podsjećamo, Kalinić je prije godinu i pol bio blizu prelaska u Aston Villu, ali je transfer propao zbog nedobivanja radne dozvole. U međuvremenu se etablirao kao odličan vratar, a skupio je i osam nastupa za reprezentaciju. Sad bi mu se sve moglo vratiti s kamatama...

A ako Kalinić ode u Everton, profitirat će i njegov matični klub Hajduk. Ukupno bi Splićani trebali dobiti 6.5 posto od transfera (četiri posto iz FIFA-inog fonda solidarnosti i još 2.5 posto koji su dogovoreni prilikom prodaje Kalinića u Gent). Sve skupa je to milijun i 330 tisuća eura, a pridodamo li tome milijun i 170 tisuća eura od Perišićeva transfera, dolazimo do dva i pol milijuna eura koje bi Hajduk mogao dobiti ovog ljeta na temelju naknada i klauzula. Novac je to koji "nije za baciti" niti financijski puno jačim klubovima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider