Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju li kompleks?

Na Kantridi će se još načekati za svrgavanje Dinama

Nakon subotnjeg derbija Dinama i Rijeke Zagrepčani su osigurali naslov jesenskog prvaka, ali napravili i veliki korak prema desetoj uzastopnoj tituli.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo najbližem pratitelju sada realno bježi sedam bodova, no više od pukih brojki dominacija koju Modri iskazuju prema Riječanima u HNL-u govori da će se na Kantridi još načekati za svrgavanje društva iz Maksimira.

S obzirom na to da je slika koju Dinamo i Rijeka ostavljaju u Europi potpuno suprotna, postavlja se pitanje ima li Kekova momčad Dinamov kompleks u HNL-u? Iako u Europi guraju sjajno Riječani su u subotu prebrisani s Maksimira. S pobjedom bi se vratili u mrtvu trku no ovako se opet postavlja pitanje mašu li bijelom zastavicom i imaju li kompleks čim vide Maksimir.

Scoria: Prvenstvo je otišlo u jednom smjeru

"Ne bih rekao da Rijeka ima kompleks ali mislim da mora još proći vremena da Rijeka stigne Dinamo pa da ima tu mogućnost da osvoji prvenstvo", smatra Elvis Scoria.

"Pa na neki način možemo govoriti da imaju, ali mislim da prije svega utjecaj na ovu utakmicu je imala utakmica sa Sevillom koju Rijeka igra u četvrtak za razliku od Dinama koji igra sa Celticom gdje je sve već odlučeno", ističe Branko Ivanković.

Scoria kao bivši trener Rijeke vjeruje kako ambicije momčadi s Kantride najviše ovise o eventualnom transferu prvog napadača lige: "Prvenstvo nije gotovo ali je otišlo u jednom smjeru, u smjeru Dinama. Treba vidjeti što će se dogoditi s Rijekom, hoće li prodati Kramarića hoće li igrati na Kantridi ili raditi novi stadion pa se preseliti."

Ivanković: Sedam bodova se lako stigne

Iako je sjajni slovenski trener Matjaž Kek pobjeđivao Modre u Kupu i Superkupu, u prvenstvu nije slavio u sedam dvoboja.

Četiri pobjede pripale su Dinamu uz tri remija. Porazno za Riječane izgleda statistika na Maksimiru posljednjih godinu dana, tri poraza i gol razlika 0:8.

Opet, Branko Ivanković vjeruje kako je prvenstvo daleko od kraja: "Sedam bodova se vrlo lako stigne jer se još igraju utakmice i doma i u gostima i s Dinamom, i s Rijekom i sa Splitom i daleko od toga da je sve odlučeno", kaže bivši trener Dinama.

Zbog nogometa vjerovat ćemo Ivankoviću na riječ. Iako trenutačno stanje ne daje previše optimizma u neizvjesni proljetni dio.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider