Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Navijači, oprez!

Idiotski čin blizu Omiša: Dogodi li se ovo na Poljudu, Hajduk leti iz Europe!

Veliki ispit je pred igračima, ali i navijačima Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Važnu, supervažnu utakmicu Hajduk igra večeras protiv Maccabija iz Tel Aviva na Poljudu (početak u 20:30).

Dvoboj je to u kojem će na visokoj razini morati biti igrači, ali i navijači Hajduka kojih će na Poljudu biti oko 30.000 (dva dana uoči revanša u kojem Bijeli jure gol zaostatka iz Netanye bilo je prodano preko 20.000 ulaznica).

Izraelci su u Dalmaciju stigli još u utorak i smjestili se u hotelu u Podstrani, na lokaciji gdje fanovi Bijelih nisu mogli prići blizu i držati ih budnima cijelu noć kao što je to bio raniji običaj uoči velikih Hajdukovih europskih ispita.

Da sve ne prođe u savršenom redu pobrinula se nepoznata osoba koja je u noći sa srijede na četvrtak na jednom nadvožnjaku pored Omiša objesila zastavu s kukastim križem.

UEFA neće imati milosti

Neshvatljiv je to potez kojim se sigurno ne izražava podrška Hajduku uoči 90 minuta koji će umnogome usmjeriti ovu sezonu. Štoviše, bude li ijedno ovakvo ili slično obilježje večeras na Poljudu, Hajduk će sigurno biti izbačen iz Europe na neko vrijeme što bi bila prava katastrofa.

UEFA ima nultu stopu tolerancije na rasizam i diskriminaciju, a koliko god u određenim situacijama imala dvostruke kriterije (u odnosu prema 'malima' i 'velikima'), svima treba biti jasno kako nikakvog popusta za Hajduk neće biti ukoliko večeras bude neprimjerenih obilježja i/ili skandiranja.

Pogotovo jer je na Poljudu u lipnju 2015. osvanuo kukasti križ koji je zgrozio cijeli svijet zbog čega je HNS kažnjen, a UEFA zabranila odigravanje kvalifikacijske utakmice Hrvatska - Bugarska u Splitu.

Bodrenje Hajduka trebalo bi, i vjerujemo da hoće, biti jedino čime će se baviti fanovi Bijelih na večerašnjoj utakmici. Bez fašističkih ispada i bilo čega što bi moglo puno naštetiti Hajduku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider