Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesna utakmica

FOTO Poljud šokiran: Dinamo 'okrenuo' Hajduk u sučevoj nadoknadi!

Dinamo je pobijedio Hajduk 3:2 na Poljudu u derbiju 7. kola Prve HNL…

Nevjerojatna utakmica i čudesan preokret Dinama na Poljudu!!! Hajduk je do 90. minute vodio 2:1, a onda je Dinamo okrenuo na 3:2 u sučevoj nadoknadi.

FOTO Derbi za pamćenje: Drama, šok, očaj, 'ubodi odbjeglog sina' ali i ponos!

Tudor: To je neka Mamićeva verzija utakmice. Nezasluženo smo izgubili!

Rijeka zdrobila Zadar: Hat-trick Moisesa i pogodak s centra!

Strijelci za Hajduk bili su Sušić (8) i Milić (49), a za Dinamo Čop (71, 90+1) i Henríquez (90+4). Sva tri gola Dinama pala su nakon sjajnih asistencija Soudanija, istinskog junaka utakmice.

Hajduk poveo fantastičnim golom Sušića

Hajduk je poveo već u 8. minuti fantastičnim golom Tina Svena Sušića koji je odmjerenim udarcem iskosa s lijeve strane pogodio sami gornji desni kut nemoćnog vratara Dinama. Eduardo se bacio ali bio je kratak. Dinamo je odmah krenuo po izjednačenje, kreirao je nekoliko dobrih šansi, no „modri“ nisu uspjeli zabiti.

Nakon točno pola sata igre Duje Čop je propustio možda i najbolju šansu na utakmici. Soudani ga je filigranski proigrao na nekih desetak metara od gola Hajduka, Čop je bio sam kao duh, dodavanje nije moglo biti bolje, a zaleđa nije bilo, no lopta mu je u odlučnom trenutku prešla preko noge.

Pet minuta kasnije nova velika šansa za Dinamo. Kalinić je katastrofalno pogriješio, ispala mu je lopta iz ruku kod starta iskosa s desne strane, Soudani je hitro reagirao i odigrao povratnu loptu na vrh šesnaesterca, Brozović je iz trka pucao a Maloča čisti s gol-crte.

Milić povisio na 2:0 za Hajduk

Početkom drugog dijela Hajduk je ponovno iskoristio dekoncentraciju Dinamove obrane. Nakon „skraćenog kornera“ i gužve u šesnaestercu „modrih“, Antonio Milić primio je loptu i snažnim udarcem matirao Eduarda.

Čop smanjio na 2:1

Dinamo je krenuo na sve ili ništa, a Soudani je već u 51. minuti pogodio gredu udarcem sa 17 metara. „Modri“ su uspjeli smanjiti na 2:1 u 71. minuti. Soudani je opet sjajno proigrao Čopa koji ovaj put ne griješi, desnom je nogom udarcem iz prve rastavio Kalinića iz neposredne blizine.

Dinamo je u nastavku utakmice jalovo napadao, a Hajduk je čekao svoju šansu iz kontre. I kada se očekivalo da Hajduk upiše prvu pobjedu nad Dinamom nakon tri uzastopna poraza, dogodio se nevjerojatan preokret.

Čop izjednačio, Henríquez zabio za pobjedu

Soudani je u prvoj minuti sučeve nadoknade asistirao Čopu za njegov drugi pogodak i izjednačenje, a u četiri minute kasnije idealno je poslužio najnovije Dinamovo pojačanje pristiglo iz Manchester Uniteda, Ángela Henríqueza, koji je glavom matirao Kalinića i donio „modrima“ četvrtu uzastopnu pobjedu nad vječitim suparnikom. Čileanac nije mogao ni zamisliti bolje vrijeme i mjesto za prvijenac u dresu "modrih".

Soudani junak utakmice s tri asistencije

Čop je zabio dva pogotka, ali junak utakmice je Soudani sa tri sjajne asistencije. Dinamo je sada pobjegao Hajduku na devet bodova i vodeći je na ljestvici sa 19 osvojenih bodova, četiri više od drugoplasirane Rijeke koja ima utakmicu manje. Riječani trenutačno igraju sa Zadrom na Kantridi.

Hrvatska 1. liga
Hajduk Dinamo Zagreb 2:3
Rijeka Zadar 21:00
Zagreb Split 21:00
  Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.
1. Dinamo Zagreb 7 6 1 0 19
2. Rijeka 6 5 0 1 15
3. Hajduk 7 3 1 3 10
4. Lokomotiva 7 3 0 4 9
5. Istra 1961 7 1 5 1 8
6. Split 6 2 2 2 8
7. Osijek 7 2 2 3 8
8. Zagreb 6 1 2 3 5
9. Zadar 6 1 2 3 5
10. Slaven Belupo 7 1 1 5 4
Sljedeće utakmice
12.9. Split Lokomotiva
13.9. Osijek Rijeka
13.9. Dinamo Zagreb Istra 1961
14.9. Zadar Slaven Belupo
14.9. Zagreb Hajduk

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider